Kocaeli Karamürsel Yağlı Pehlivan Güreşlerine katılan Megastar Ali Gürbüz ilk turda Ali Altun 'nu, ikinci turda Süleyman Başer'i, üçüncü turda Hüseyin Gümüşalan'ı açık düşürmesine rağmen mağlüp ilan edildi daha sonra yapılan itirazlar üzerine Ali Gürbüz galip ilan edildi. Ali Gürbüz ile Hüseyin Gümüşalan kule hakemlerine itirazlar üzerine sahaya inen  Ali Gürbüz  Hüseyin Gümüşalan'ın elini havaya kaldırarak sahadan çekilir ve birilerine mesaj verir, acaba bu mesaj gerekenler tarafından   alındı mı?. Peki bu duruma yetkililer ne diyor, bu tiyatroya gerekenler yapılmayacak mı? Bu durumlar daha ne kadar sürecek. Bu yapılan kasıtlı hatalar ne zaman sona erecek. Ödül varken ceza neden yok. Karamürsel Yağlı Pehlivan Güreşlerine kasıtlı hata yapan yetersiz, likayetsiz, yetersiz bu saha ve kule hakemlerin yaptıkları kasıtlı mı kasıtsız mı verdiği kararlar nelere mal oluyor, güreşlerin sonuçlarını, pehlivanların emeklerini, kürsüdeki dereceleri, ödülleri, hatta Kırkpınar'ı, Kurtdereli Güreşleri, Elmalı Güreşleri, Kumluca Güreşleri, Manavgat Güreşleri gibi hem Lig Güreşleri hem de altın kemeri kimin kazanacağını, kimin kazanamayacağını haklı ve haksız özellikle bazı durumlarda hakeden değilde haketmeyenler tarafından haksız şekilde galip ilan edilen pehlivanlara hiç o kadar az değildir. Ahlâk, doğruluk, dürüstlük, adalet ve bu kararları verenler, yönetenler ne zaman vicdanlarıyla ve adaletle karar verecekler veya yönetim gösterecekler. İşte o zaman Ata sporu Yağlı Güreşin istenilen arzulanan seviyeye geldiği zamandır, işte o zamanı sabahtan akşamın geç saatlerine kadar hiç durmadan aralıksız yerinden hiç kalkmadan güreşleri seyreden fedakar, cefakar, hiç bir karşılık beklemeden maddi manevi her şeyini veren güreşsever seyirciler yaptıkları hatalardan dönerek Atasporu Yağlı Güreşin eski haline getirildiği zaman Ata sporu Yağlı Güreşin gelenekselleştiği ve zirveye çıktığı için Yağlı Güreşler ve pehlivanlar sevilecek, saygı ve sevgi görecekler. Yoksa bu gidişle Atasporu Yağlı Pehlivan Güreşleri yok olmaya doğru gitmektedir.

  MEGASTAR BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ'E YAPILANLAR

  Ali Gürbüz bu ülkede taraftarı olan nadir pehlivanlardan birisidir. Yenilmeden yenildi dediler sırtını döndü gitti Kırkpınar da kemer senesinde kemerini elinden aldılar sesini çıkarmadı. O yıl rica ediyorum Kırkpınar'ı 8 defa kazanmış Karamürselli Ahmet Taşçı, Kırkpınar'ı 4 defa kazanmış Recep Kara'nın TRT'de yaptığı konuşmaları tekrar izleyin herşey ortaya çıkacaktır. Birde nedense Ali Gürbüz altın kemeri iki kez üst üste aldığında üçüncü altın kemere gideceğinde Ahmet Taşçı Hemen Yağlı güreş federasyonunda görev alıyor. Ali Gürbüz kemeri dopingli olduğu iddiasıyla o malum yetkili kişiler ve birileri tarafından alevere dalevere ile altın kemeri almayan Ali Gürbüz'e yapılanlar utanç vericidir, uzun yıllar üst üste alacağı altın kemerlerle tarihe geçecek ve efsaneleşecekti. Ama birileri Allem etti kalyem etti ve haksız bir şekilde önü kesildi. Bu oyunlara da isteyerek veya istemeyerek maşa olanlarda oldukları görüldü. Ali Gürbüz'e özellikle Antalyalı bazı pehlivanlar, bazı güreş ustalarının başarılarında olduğu gibi başarısızlıklarında önemli rol oynarlar, altın kemerin uçup gitmesinde önemli rol hatta başrollerde oynayanlar da vardır.   Birde Antalya Aksu Karaözlü pehlivan var Ali Gürbüz ün kemerini yakıp sahada koşup secde yapan daha sonra elenen bunlara bile takılmayan Ali Gürbüz var Adam gibi adam sevilen sayılan Karaözlü pehlivan bir tür iki tür geçip artık kürsüye bil gelemeyen bu arkadaşa selam veren adamdır Ali Gürbüz

Birde Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı var İbrahim Türkiş kendisini övmekten başka hiçbir şeyini daha  görmedik. Göreceğe de sanmıyoruz. Haaaa diyorsanız ki Yağlı güreş Ligini getirdi oda piyasa güreşlerini bitirmeye başladı. Şimdilik piyasa güreşleri kalitesiz parasını alan, yolluğunu alan Pehlivanlar kıran kırana ciddi güreşler yapmıyorlar, bazı güreşlerin anlaşmalı güreşler olduğununu pehlivanların yapmacık yenilmelerine güreşsever seyirciler tarafından tepkiyle karşılanıyor. Giderse ekonomik krize, hayat pahalılığına rağmen çok para harcayarak yurdun dört bir yanında düzenlenen güreşlere giden fedakar ve cefakar güreşsever seyircileri böyle giderse kıran kırana ve ciddi tutmayan, güreşmeyen pehlivanların güreşlerini izlemeye gelmezler. Lig Güreşleri piyasa güreşlerinin bitmesine neden olabilir. Düzenlenen Lig Güreşleri sonucu ilk 32 Başpehlivanın tarihi Kırkpınar Güreşlerinde güreşmesi daha sonra Kırkpınar'da 23 Başpehlivanın eleme usulü güreşler yapması Kırkpınar'ın Er Meydanı ve Güreşlerin Atasporu olmaktan çıktığını ve bu uygulamanın Kırkpınar'da bazı güreşçilerin önünü kesmek içindi ve başardılar.

   Gelelim bugüne rezalet rezillik adaletsizlik iş güzarlık eyyam hat safadaydı. Yağlı Pehlivan Güreşlerinin saha hakemleri ve Kule hakem heyetinin yaptıkları kasıtlı ve kasıtsız hakem hataları nedeniyle gerekenler yapılmalı en ağır cezalar verilmeli, para cezaları verilebilir. Herkes özellikle güreşmiş bazı pehlivanların ödül olarak hakem yapılmaları, güreştikleri yıllarda anlaşmalı güreşler yapmaları, saygın ve kişilikli olmamaları, verecekleri kararları tartışılır olması herkes tarafından tepkiyle karşılanıyor.

    10 Ağustos Cumartesi Günü yapılan Kocaeli Karamürsel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde 3. tur Başpehlivanlık güreşinde Ali Gürbüz ile Hüseyin Gümüşalan arasında yapılan güreş müsabakasında Hüseyin Gümüşalan açık düşüyor televizyondan bizler görüyoruz 1metredeki saha hakemi ile 10 metredeki kule hakemleri göremiyor bu demek oluyor ki Kırkpınar Ağalarından Seyfettin Selim'in herkes nasıl oluyorsa kendi şehrinde 1. Oluyor diyordu haklıymış adam Hakemler ve Kule hakem heyeti bunun için uğraşıyormuş yani "Körler sağırlar birbirini ağırlar "olayı mevcut Yağlı güreş federasyonu Yağlı güreş hakemleri Kule hakem heyeti eyyamın en başındaki adamlar. Hüseyin Gümüşalan galip ilan ediliyor eli kaldırılıyor beş dakika sonra Ali Gürbüz Hüseyin Gümüşalan güreş sahasına çağrılıyor. Ali Gürbüz galip deniyor. Ali Gürbüz Hüseyin Gümüşalan kuleye çıkıyor biraz konuşuluyor sonra Ali Gürbüz ve Hüseyin Gümüşalan sahaya iniyor. Ali Gürbüz Hüseyin Gümüşalan'ın elini kaldırıp ben yenildim diyor çekip gidiyor.

YAĞLI GÜREŞ FEDERASYONU VE HAKEMLER ADALETİNİZ VARSA BU KUL HAKKINI ÖDEYEMEZSİNİZ HAKEM ARKADAŞ TAHMİNİME MİYOP ÇÜNKU BİR METREYİ GÖREMİYOR KULE ANANOS YAPTIRIYOR. Hüseyin Gümüşalan galip diye herşey bitmiş pehlivanlar geri çağrılıyor. Ne yaptığını bilmeyen bir sürü adam Ali Gürbüz'ün üstüne oynuyor. Cesur insanlar Atasporu Yağlı Güreşin başında olmalıdır.

   ÜNLÜ GÜREŞÇİ MEGASTAR ALİ GÜRBÜZ HAYRANLARI YAPTIKLARI AÇIKLAMADA; BUGÜNKÜ OLAYDAN SONRA ÖNCE MEGASTAR ALİ GÜRBÜZ SONRADA YAĞLI GÜREŞ SEYİRCİSİ SAHAYI İNLETEREK GEREKEN CEVABI SİZLERE VERMİŞTİR ALİ GÜRBÜZ YENİLİNCE SAHAYI TERK EDEN BİNLERCE İNSAN VARKEN. ALİ GÜRBÜZ İLE NEDEN UĞRAŞlYORSUNUZ ADAM TEK BAŞINA HEPİNİZLE MÜCADE VERİYOR. ALİ GÜRBÜZ KISPETI ASANA KADAR YANINDAYIZ KARDEŞİM DİYORLAR.

   KARAMÜRSEL ALİ GÜRBÜZ DİYE İNLEDİ

   Kocaeli İlinin Karamürsel İlcesinde ilçe belediyesi tarafından düzenlenen Karamürsel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde güreşsahası Ali GÜRBÜZ diye inledi.

   Hakem heyetinin Ali Gürbüz ile Hüseyin Gümüşalan'ın 3. turda yapılan güreşte ilk önce Hüseyin Gümüşalan'ı galip saydıktan sonra Ali Gürbüz ve Hüseyin Gümüşalan'ı geri çağırarak Bu sefer Ali Gürbüz'ün galip olduğunu yorumladı. Bunun üzerine Ali Gürbüz ve Hüseyin Gümüşalan Kuleyi bastı. Kararı veren eski Başpehlivan şimdi kule hakemi Ahmet Kavakçı'ya büyük tepki gösterildi. Daha sonra sahaya tekrar inen Başpehlivanlardan Ali Gürbüz Hüseyin Gümüşalan'ın elini kaldırarak ben yendiğim adamla tekrar güreşmem dedi ve sahayı terk etti. Bunun üzerine Seyirci Ali Gürbüz'ü bağrına bastı...

   Güreşseverler Karamürsel’de Hüseyin'den başka kimse kazanamaz. Ben Beklerdim ki centilmence örnek bir hareket göstererek, Hüseyin Gümüşalan Başpehlivanın hakemlere karşı Ali Gürbüz'ün elini kaldırsın ve kule dahil bu tüm hakemleri utandırsın. Federasyon Uyuyor. Bugün bu hakemlerin lisanslarını iptal etmesi lazım hakemler hep eski pehlivanlardan mı olacak ?  Akademisyen güreşi bilen çok insan var. Yoksa işlerine gelmiyor mu?