Balıkesir İlinin Karesi İlçesinin Kurtdere köyünde düzenlenen 64. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Pehlivan Güreşlerinin CW Enerji Güreş Lugi'nin 6. Etabı'nda Başpehlivanlık Güreşlerinde 76 Başpehlivan güreşti. Başpehlivanlık Güreşlerinde birçok güreşlerde garip kuralar, garip sonuçlar oldu. Kasıtlı  hakem kararları güreşlerin kaderini tayin etti. İlk akla gelen başpehlivanlık güreşlerinin favori başpehlivanlardan bazılarının yine favori başpehlivanlarla bazı güreşlerden İkinci turda Seçkin Duman ile Osman Aynur güreşi, 4. Tur güreşinde İsmail Balaban ile Mehmet Yeşil Yeşil ve 5. Turda Yusuf Can Zeybek ile Feyzullah Aktürk güreşleri başta olmak üzere diğer boylarda da yapılan kasıtlı hakem hataları güreşsever seyircilerin yoğun sözlü tepkisi ve kavgalara neden oldu.

  Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşlerin en büyük favori Başpehlivanlarından  Ali Gürbüz ilk turu güreş yapmadan bay çekerek tur atladı. İkinci turda Hüseyin İyican'ı, 3. Turda Mustafa Taş'ı, 4. Turda Hüseyin Gümüşalan'ı yendi. 5'inci turda Enes Doğan'la karşı karşıya geldi.

 Enes Doğan ise ilk turda Ali Gökçen'i, 2.turda Süleyman Aykırı'yı, 3. Turda Osman Aynur'u, 4. turda Ali Yanatma'yı yenerek 5. Turda Çeyrek finalde Ali Gürbüz'ün rakibi oldu. Ali Gürbüz'ün üst üste güçlü ve favori Başpehlivanladan Kırkpınar Başpehlivan ikincisi Mustafa Taş, Kırkpınar Başpehlivanlık üçüncüsü Hüseyin Gümüşalan ve Enes Doğan'ın turada çıkması güreşseverler tarafından tuhaflıkla karşılandı. Acaba kurada da mı birşeyler dönüyormu diye merakla soruyorlar.

   Çeyrek final Başpehlivanlık güreşlerinde en dikkat çekici güreşinde Enes Doğan Ali Gürbüz'e suplex oyunuyla suplexle atmak istiyor ilk denemesi başarısız. Aynnı suplex atma oyununu tekrar uspmak istiyor Ali Gürbüz'de bilerek bu oyunu ona bilerek veriyor ama Enes Doğan'ın yaptığı oyun suplex atma oyunu değil. Gerçekten Enes Doğan pehlivan suplex atsa Ali Gürbüz dahil hiç bir pehlivan ayağıyla çangal yapamaz. Ama Enes Doğan pehlivan kendince suplex oyunu yapmak istiyor ama Ali Gürbüz pehlivan sağ ayağıyla çangal oyunu yapıyor. Ali Gürbüz pehlivanın sağ ayağıyla yaptığı çangal Enes Doğan pehlivanın oyununu bozuyor. Bu durumda Ali Gürbüz pehlivan galiptir. Ama ne gariptir ki, ne hikmetse hakemler vermiyorlar yoksa vermek istemiyorlar mı?  Dikkat ettiniz mi ? Ama güreş sonunda Ali Gürbüz'ün yüzündeki sevinç ve eliyle galibiyet zafer hareketi yaparken Enes Doğan ne yapıyor üzüntülü ve şaşkın halde. Hatta saha hakemi bir ara Ali Gürbüz'ün elini  kaldırmaya hazırlanırken saha dışından koşarak Enes Doğan pehlivana destek vermek ve hakemleri etkilemek için Orhan Okulu ve  Enes Doğan pehlivanın hocası Kemal  Yılmaz ve eniştesi Başpehlivan Hasan Cengiz daha birkaç destekçiler hakemleri ve kule hakemleri etkilemeye çalışıyorlar. Ama başarılı da oluyorlar. Bir hafta önce Kocaeli Karamürsel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Hüseyin Gümüşalan'ı yenen Ali Gürbüz yine hakem kurbanı, bir hafta sonra Balıkesir Kurtdere Yağlı Pehlivan Güreşlerinde yine hakem kurbanı. Ne oluyor, garip birşeyler oluyor, yoksa Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerinin provası mı yapılmaya çalışılıyor. Kocaeli Karamürsel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde ve Balıkesir Karesi Kurtdeli Pehlivan Güreşlerinde oynanan tiyatro oyunu Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde de oynanabilir. Çünkü Ali Gürbüz pehlivana bu oyunlar çok oynandı, oynanmaya da devam ediyor. Lütfen yetkililer ama yetkililer müsaade etmesinler, gerekeni yapsınlar. Saha hakemleri özellikle kule hakemleri adaletli karar versinler, hiç bir pehlivanın hakkını yemesinler. Adaletli, doğru karar versinler  yoksa bir başkaları adaletli doğru karar vermeleri için başka yöntemlere başvurabilirler, benden söylemesi. Çünkü Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde bu yıl Altın Kemer yılı. Ali Gürbüz Pehlivan  2022-2023 yıllarında 2 defa emaneten kazandığı Altın Kemeri 6-7-8 Eylül tarihlerinde Elmalı İlçesinde düzenlenecek  Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Başoehlivan olursa hem Altın Kemeri ebedi sahibi olacak ve CW Enerji Türkiye Güreş Ligininde birincisi olarak  şampiyon olacak. Ali Gürbüz pehlivanın Elmalı'da hem altın kemeri almaması için hemde CW Enerji Türkiye Güreş Ligi birincisi ve şampiyonu olmaması için bazıları uğraşacak. Başarılı olabilirler mi? Yoksa başarılı olamazlarmı bunu göreceğiz. Ama başka yerlerden  burnumuza kötü kokuların geldiğini de söyleyebiliriz. Umarım bu kötü kokuları Elmalı'da yaşamayız. Yaşatmazlar.