Çocukluğumuzun Kaş İlçemizin yaz aylarında pırıl pırıl bir gökyüzü, yıldızların altında, püfür püfür esen akşam rüzgarının eşliğinde serin açık havada, tahta iskemlelerde çekirdek elde beyaz gazoz içerek Türk filmlerinin izlendiği yazlık sinemalar, artık tarihe karıştı.

   Kaş'ta Hadi Munis amcamız, Metin Amcamız ve Halil Abimizin olmak üzere  üç tane yazlık sinema hemen hememen her akşam dolardı hafta sonları yer bulunmazdı bir zamanların ailece çoluk-çocuk neşeyle ve romantik sevgililerinde kol kola gittiği, dönemin en gözde mekanları olan yazlık sinemalar, maalesef hüzünle hatırlanan birer nostalji oldu. Tahta iskemlelerde oturarak çocukluğumuzun kahramanlarının oynadığı tarihi, aşk ve macera filmlerini çekirdek elde, ''beyaz gazoz'' içerken yıldızların altında film izlemenin daha zevkli hale geldiği yazlık sinemalar artık birer nostalji haline geldi. Yazlık sinemalarda sandalyelerin gıcırtısı, çocukların gürültüsü ve film makinesin kendine özgü gürültüsü hakimdi. Kese kağıtlarını işgal eden kilolarca çekirdek ellerde. Herkes ne kadar çekirdek çitlerse filmin o kadar zevkli geçeceğine inanmış olacak ki, eller hızlı hızlı çalışıyor. Filme kendini kaptıranlar, önlerinde yükselen kabuk yığınlarını fark etmiyor bile. Tuzdan kızarmış dudaklar, inip kalkmaktan yorulan kollar ve tüm bunlara rağmen çocuk sesleri eşliğinde çitlenmeye devam edilen çekirdekler...

HADİ MUNİS AMCAMIZlN MUNİS SİNEMASI

Kaş İlçesinin Cumhuriyet Meydanında Mürüvvet Halanın evinin girişindeydi. Kaş'ta Hadi Munis Amcamız, Metin Amcamız ve Halil Abimizin olmak üzere 3 tane kış aylarında kışlık ve yaz aylarında yazlık sinemalar vardı. Daha çok seyirci çekmek için hergün akşamları 2 film birden, bir film seyretme fiyatına hatta seyirciye daha fazla indirimler de yaparlardı. O güzelim yaz mevsiminde Türk Sinemasının unutulmaz erkek ve kadın oyuncularının oynadığı filmleri seyretmek için her akşam babamızdan, annemizden izin ve harçlık alarak arkadaşlarımızla beraber seyretmek çok güzel çocukluğumuzun unutulmaz anılarıydı. Çocukluğumuzdaki Kaş İlçemizdeki Hadi Munis Amcamız, Metin Amcamız ve Halil Abimizin Kışın kış mevsiminde 3 Yazın yaz mevsiminde de 3 aynı kişilerin sahip olduğu işlettiği sinemalar şimdi olsa günümüzde olsa acaba yine dolarmıydı? düşünmeden edemiyorum.

   Yoksa çocukluğumuzdan  kalan unutulmaz hatıralarda mı kaldı ? Yoksa teknolojiye internete, bilgisayara, tabletlere, akıllı telefonlara yenilerek tabiri cahizse eskilerin dediği gibi sinemalar sinek mi avlardı ? Bizler iyiki o güzel günleri çocukluğumuzda da olsa yaşamışız, onları tatmışız ama tadları damağınızda.