Feslikan Güreşlerinde finalde Ali İhsan Batmaz'ı yenen Enes Doğan Başpehlivan oldu.

   Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bu yıl 26'ıncısı düzenlenen Feslikan Yaylası Yağlı Güreşleri, 66 başpehlivan olmak üzere değişik Boylarda 855 pehlivan kıyasıya mücadele ettiği etkinlikte, Başpehlivanlıkta finalde Ali İhsan Batmaz'ı yenen Enes Doğan Feslikan Güreşlerinde Başpehlivan oldu. Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi tarafından 26 yıldır Geleneksel olarak  her yıl düzenlenen ve Türkiye’nin en prestijli yağlı güreş etkinliklerinden biri olan bu organizasyonda pehlivanlar kıran kırana ve heyecanlı güreşler yaparak  güreşsever seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

4 Temmuz Pazar Günü nün boyu devam eden 26. Konyaaltı Belediyesi yağlı güreşlerinde güreşsever seyircilerin dört gözle büyük bir heyecanla beklediği Başpehlivanlık güreşlerinde finale Muratpaşa Belediyesi başpehlivanı Enes Doğan ile Korkuteli Belediyesi’nden Ali İhsan Batmaz kaldı. 66 Başpehlivanın katıldığı Başpehlivanlık Güreşlerine katılan geçen yılın ve bu yılın Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek başta olmak üzere ünlü Başpehlivanlardan Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Hüseyin Gümüşalan, Mustafa Taş, Mehmet Yeşil Yeşil, Rece pKara ve Fatih Atlı gibi Başpehlivanlar finale kalamadan elendi. Bu isimlerden sadece Yusuf Can Zeybek yarı finalde Enes Doğan'a yenilerek üçüncü olarak kürsüye çıkabildi.

Konyaaltı Belediyesinin bu yıl 26'ncısını düzenlediği Feslivan Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Başpehlivanlık Boyunda birinci olan Enes Doğan, birinci turda Recep Kara’yı, ikinci turda Yalçın Üncül’ü, üçüncü turda Abdullah Güngör’ü mağlup etti. Dördüncü turu kura ile geçen Doğan, çeyrek finalde Seçkin Duman’ı ve yarı finalde Yusuf Can Zeybek’i yendi. Rakibi Ali İhsan Batmaz ise ilk turda Ünal Karaman’ı, ikinci turda Turan Balaban’ı, üçüncü turda Ali Gürbüz’ü yendi. Dördüncü turu güreş yapmadan geçen Batmaz, çeyrek finalde İsmail Balaban’ı ve yarı finalde Mustafa Doğan Özkaya’yı mağlup ederek finale yükseldi. Tüm güreşsever seyircilerin merakla beklediği Başpehlivanlık güreşlerinin büyük finalinde Enes Doğan, rakibini yenerek altın kemerin sahibi oldu. Turnuvada ikinci Ali İhsan Batmaz olurken, üçüncülüğü Yusuf Can Zeybek ile Mustafa Doğan Özkaya paylaştı.

ANTALYA KONYAALTI İLÇESİ İLÇE BVELEDİDİYESİ NCE DÜZENLENEN 26. FESLİKAN YAYLASI YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİNDE DERECEYE GİREN PEHLİVANLAR VE ALDIKLARI SONUÇLAR

49 Pehlivanı katıldığı Minik-1 Boyunda Antalya Kumluca İlçesinden Turgut Tuğra Arı birinci, Serik’ten Muhammed Ferit Çilenkerler ikinci, Korkuteli’nden Muhammed Bera Cerit ile Muğla’dan Mehmet İlker Büyükkınıklı ise üçüncülüğü paylaştı. 48 pehlivanın güreştiği Minik-2 Boyunda Denizli’den Ahmet Bal birinci, Antalya’dan Mehmet Efe Çörek ikinci, yine Antalya’dan Bayram Tuğra Hoşlar ile yine Antalya’dan Alihan Okur üçüncü oldu. 69 pehlivanın güreştiği Teşvik-1 Boyunda Muğla’dan Malik Efe Akaya birinci, Antalya’dan Yusuf Sayıcı ile yine Antalya Kumluca’dan Bayram Ali Kahraman ile Finike’den Hüseyin Çınar  ise üçüncülüğü paylaştı. 45 pehlivanın güreştiği Teşvik-2 Boyunda Antalya Kaş İlçesinden Süleyman Tufan birinci, Antalya’dan Arif Bulut ikinci, Kumluca İlçesinden Anıl Afe ile Demre İlçesinden Orhan Ceylan üçüncü oldu. 70 pehlivanın katıldığı ve güreştiği Tozkoparan Boyunda Antalya’dan Mehmet Başkan Bozkurt birinci, Kütahya’dan Ali Uysal ikinci, Muğla’dan Emre Baran  ile Yalova’dan Mustafa Yanmaz üçüncülüğü paylaştı. 66 pehlivanın güreştiği Ayak Boyunda Antalya’dan Mutafa Yıldız birinci, Sakarya’dan Ferhat Duman ikinci, Antalya’dan Zeki Alp Bulut ile Tokat’tan Mahmud Münir Gökçe üçüncü oldu. 84 pehlivanın güreştiği Deste Küçük Boyunda Denizli’den Serhat Abay birinci, Antalya’dan Kadir Eren  Atlı ikinci, Antalya’dan  Buğra Erten ile yine Antalya’dan Kerem Berk Akdaş ise üçüncülüğü paylaştı. 56 pehlivanın güreştiği Deste Orta Boyunda Ankara’dan İsmail Sait Işıklı birinci, Antalya’dan Yusuf İnce ikinci, yine Antalya’dan Muhammet Toy ile Musrafa Hoyraz üçüncü oldu. 38 pehlivanın güreştiği Deste Büyük Boyunda ilk üç dereceyi Antalyalı pehlivanlar kazandı. Antalya Mustafa Naz birinci, Ayhan Arınç ikinci, Süleyman Barış Çarpıcı ile Süleyman Hakan Yılmaz üçüncülüğü paylaştı. 105 pehlivanın katılarak güreştiği Küçük Orta Küçük Boyunda Antalya’dan Ali Kan birinci, yine Antalya’dan Melikşah Ünaldı ikinci, yine Antalya’dan Arif Aslan ile Antalya’dan Ömer Bulut üçüncü oldu. 47 pehlivanın güreştiği Küçük Orta Büyük Boy’da Kocaeli’nden Murat Özkaplan birinci, İstanbul’dan Yusuf İslan Taş ikinci, Antalya’dan Tolga Odabaşı ile yine Antalya’dan Muhammet Ocak ise üçüncülüğü paylaştı.

 56 pehlivanın güreştiği Büyük Orta Boyunda ilk üç dereceyi Antalyalı pehlivanlar kazandı. Antalya’dan Samet Ocak birinci, Antalya’dan Yılmaz Borucu ikinci, yine Antalya’dan  Süleyman Kozakoğulları ile yine Antalya’dan Şevket Can üçüncü oldu. 53 pehlivanın güreştiği Başaltı Boyunda ise ilk üç dereceyi Antalyalı pehlivanlar kazandı. Antalya’dan Onur Susuz birinci, Antalya’dan İmran Vardi ikinci, Antalya Demre İlçesinden Davut Cansev ile Antalya Serik İlçesinden Hasan Borucu ise üçüncülüğü paylaştı.

66 Başpehlivanın katılarak güreştiği Başpehlivanlık Güreşlerinde ilk üç dereceyi Antalyalı Başpehlivanlar kazandı. Antalya’dan Enes Doğan birinci, Antalya’dan Ali İhsan Batmaz ikinci, Antalya’dan 2023 ve 2024 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek ile Antalya Asat adına güreşen Çorumlu Mustafa Doğan ÖzkayaYağlı Pehlivan Güreşlerinde üçüncülüğü paylaştı.

AĞALIK İHALESİNDE REKOR

Bu yılki güreşlerde ağalık ihalesi ise büyük bir rekora sahne oldu. Ağalık ihalesini 9 milyon 7 bin lira ile kazanan Volkan Tetik, Feslikan Yağlı Güreşleri'nin ağası oldu.