Muğla'nın Seydikemer ilçesinin Seki Yaylasında düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Finalde Yusuf Can Zeybek'i yenen Mustafa Doğan Özkaya Başpehlivan oldu.

   Muğla İlinin Seydikemer ilçesinin yaylası ve Mahallesi Seki'de Seydikemer Belediyesi tarafından düzenlenen 31. Seydikemer Seki Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı Mustafa Doğan Özkaya oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Güreş Takımının iki güreşçisi 2023 ve 2024 tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek ile Mustafa Doğan Özkaya karşılaştı. Final güreşinde  rakibi Yusuf Can Zeybek'i yenen Mustafa Doğan Özkaya 31. Seydikemer Seki Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Güreşçisi olan Mustafa Doğan'ın bu sezon 2. Başpehlivanlığını kazandı. 72 Başpehlivanın katıldığı Seki Güreşlerinde Başpehlivanlık Kategorisinde ilk üç dereceyi Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Takımı Güreşçileri paylaştı.  Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Güreşçisi Mustafa Doğan Özkaya birinci, yine Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Takımı Güreşçisi Yusuf Can Zeybek ikinci, yine Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Takımı Güreşçisi Cengizhan Şimşek ile Fethiye Belediyesi Güreşçisi Ali Yanatma üçüncülüğü paylaştı.

    31. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde meydanda bulunan güreşçiler müsabakalara yağmur altında devam etti. Seki Zümrüt Çayırı'nda gerçekleşen Yağlı Güreşleri izleyen güreşseverler, kıran kırana geçen mücadelelere tanıklık etti.

SEYDİKEMER SEKİ'DE YUSUF CAN ZEYBEK'İ YENEN MUSTAFA DOĞAN ÖZKAYA BAŞPEHLİVAN  Seydikemer'de 31. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri'nde Mustafa Doğan Özkaya başpehlivan oldu.

Muğla İlinin Seydikemer ilçesinin Seki Mahallesi'nde düzenlenen 31. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri'nde Mustafa Doğan Özkaya, finalde Yusuf Can Zeybek'i yenerek başpehlivan oldu. Güreşlere çeşitli illerden 72 başpehlivan ve 845 güreşçi katıldı. Seydikemer'de 31. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Mustafa Doğan Özkaya oldu. Finalde Yusuf Can Zeybek ile karşılaşan Özkaya, büyük çekişme içinde geçen karşılaşmayı kazanarak Seydikemer'in başpehlivanı oldu. Seydikemer Belediyesi'nin düzenlediği 31. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Yağlı güreşlere çeşitli illerden 72'si başpehlivan olmak üzere değişik boylarda 845 güreşçi katıldı. Çekişmeli, heyecanlı ve kıran kırana geçen güreşlerde pehlivanlar izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Yoğun kalabalığın izlediği güreşleri çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce kişi, Seki Mahallesi, Zümrüt Çayırı'nda buluştu.

  YUSUF CAN ZEYBEK'İ YENEN MUSTAFA DOĞAN ÖZKAYA SEKİ'NİN BAŞPEHLİVAN

   Seki Yağlı Güreşleri, Tarihi Kırkpınar Güreşleri'ni de aratmadı. Güreşlerde başpehlivanlık için Yusuf Can Zeybek ile Mustafa Doğan Özkaya karşılaştı. İzleyenlerin büyük heyecanla izlediği final güreşi yaklaşık 20 dakika sürdü. Mustafa Doğan Özkaya, rakibi Yusuf Can Zeybek'e yaptığı atakla yenmeyi başardı. Başpelivan Mustafa Doğan Özkaya; "Sezona kötü başlamıştım. Seki'de bu durumu toparladığımı düşünüyorum. Bundan sonra tarihi Elmalı güreşlerine odaklanıyorum. Orada da başpehlivan olarak sezonu kapatmak istiyorum" dedi.

   Muğla İlinin Seydikemer İlçesinin Seydikemer  Belediyesi tarafından 31 yıldır Geleneksel olarak  her yıl düzenlenen ve Türkiye’nin en prestijli yağlı güreş etkinliklerinden biri olan bu organizasyonda pehlivanlar kıran kırana ve heyecanlı güreşler yaparak  güreşsever seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

25 Ağustos Pazar Günü nün boyu devam eden Seydikemer Belediyesi 31. Seki Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşlerinde güreşsever seyircilerin dört gözle büyük bir heyecanla beklediği Başpehlivanlık güreşlerinde finale Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Takımının 2 güreşçisi, 2023-2024 yılı tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek ile Mustafa Doğan Özkaya ile kaldı. Finalde rakibini yenen Mustafa Doğan Özkaya SekşiGüreşlerinin birincisi oldu.  72 Başpehlivanın katıldığı Başpehlivanlık Güreşlerine katılan ünlü Başpehlivanlardan Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Hüseyin Gümüşalan, Mustafa Taş, Mehmet Yeşil Yeşil, Rece Kara, Fatih Atlı ve son haftaların formda Başpehlivanı Enes Doğan gibi Başpehlivanlar finale kalamadan elendi.

Seydikemer Belediyesinin bu yıl 31’incisini düzenlediği Seki Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Başpehlivanlık Boyunda birinci olan Mustafa Doğan Özkaya, birinci turda Serhat Balcı’yı, ikinci turda Ali İhsan Batmaz’ı, üçüncü turda Osman Kan’ı mağlup etti. Dördüncü turu kura ile bay geçen Doğan otomatikman tur atladı. Çeyrek finalde İsmail Balaban’ı ve yarı finalde Cengizhan Şimşek’i yendi. Rakibi Yusuf Can Zeybek ise ilk turda Tanju Gemici’yi, ikinci turda Erkan Taş’ı, üçüncü turda Serkan Sertürk’ü yendi. Dördüncü turu güreş yapmadan geçen Zeybek, çeyrek finalde Mustafa Batu’yu ve yarı finalde Ali Yanatma’yı mağlup ederek finale yükseldi. Tüm güreşsever seyircilerin merakla beklediği Başpehlivanlık güreşlerinin büyük finalinde Mustafa Doğan Özkaya, rakibi Yusuf Can Zeybek’i yenerek altın kemerin sahibi oldu. Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Mustafa Doğan Özkaya birinci, Yusuf Can Zeybek ikinci olurken, üçüncülüğü Cengizhan Şimşek ile Ali Yanatma paylaştı.

MULA İLİ  SEYDİKEMER İLÇESİ İLÇE BELEDİDİYESİNCE DÜZENLENEN 31. SEKİ YAYLASI YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİNDE DERECEYE GİREN PEHLİVANLAR VE ALDIKLARI SONUÇLAR

50 Pehlivanı katıldığı Minik-1 Boyunda Antalya Kumluca İlçesinden Turgut Tuğra Arı birinci,Muğla’dan Eren Ali Kaçar ikinci, yine Muğla’dan Mehmet İlker Büyükkınıklı ile yine Muğla’dan Eymen Efe Çeşte ise üçüncülüğü paylaştı.

56 pehlivanın güreştiği Minik-2 Boyunda Denizli’den Yahya Sönmez birinci, Antalya’dan Abdullah Tıraş ikinci, yine Antalya’dan Buğra Yılmaz ile yine Antalya’dan Mehmet Ali Çörek üçüncü oldu. 65 pehlivanın güreştiği Teşvik-1 Boyunda Muğla’dan İsmail Alp Yetkin birinci, Antalya’dan Süleyman Efe Kara ikinci, Muğla’dan Malik Efe Akaya ile Antalya’dan Yusuf Sayıcı ise üçüncülüğü paylaştı.

 53 pehlivanın güreştiği Teşvik-2 Boyunda Antalya’dan Anıl Efe birinci, yine Antalya’dan Doğanay Koparan ikinci, Denizli’den Yiğit Sancar ile Antalya Kaş İlçesinden Süleyman Tufan üçüncülüğü paylaştı. 69 pehlivanın katıldığı ve güreştiği Tozkoparan Boyunda Antalya’dan Mehmet Başkan Bozkurt birinci, Muğla’dan Arda İplikçi ikinci, üçüncülüğü ise iki Antalya’lı Celal Bayar İşlek ile Alihan Şengün paylaştı. 65 pehlivanın güreştiği Ayak Boyunda Antalya’dan Süleyman Cerit birinci, yine Antalya’dan Arda Paf ikinci, Tokat’tan Mahmud Münir Gökçe ile Antalya’dan Eren Bilgiç üçüncü oldu.

 67 pehlivanın güreştiği Deste Küçük Boyunda Antalya’dan Ebul Faruk Çakır birinci, İstanbul’dan Kemal Arda Akbaş ikinci, yine Antalya’dan 2 güreşçi Oğuzhan Süleyman Sunar ile Ramazan Torun üçüncülüğü paylaştı. 55 pehlivanın güreştiği Deste Orta Boyunda Antalya’dan Muhammet Toy birinci, yine Antalya’dan Tuğrulkan Akçil ikinci, Balıkesir’den Furkan Alagöz ile Antalya’dan Osman Gökçen üçüncü oldu. 32 pehlivanın güreştiği Deste Büyük Boyunda Manisa’dan Melih Özdemir birinci, Antalya’dan Mehmet İnceoğlu ikinci, yine Antalya’dan 2 güreşçi Serhat Atalay ile Orhan Gezer üçüncülüğü paylaştı. 98 pehlivanın katılarak güreştiği Küçük Orta Küçük Boyunda Antalya’dan Ömer Bulut birinci, Balkesir’den Hakan Temel ikinci, Antalya’dan İsa İnce ile Kocaeli’nden Vusal Gafarov üçüncü oldu. 42 pehlivanın güreştiği Küçük Orta Büyük Boy’da Muğla’dan Muhammed Enes Özcan birinci, Antalya’dan İsmail Demir ikinci, yine Antalya’dan Emre Çakır ile Burak Selvi üçüncülüğü paylaştı. 51 pehlivanın güreştiği Büyük Orta Boyunda ilk üç dereceyi Antalyalı pehlivanlar kazandı. Antalya’dan Adil Kıvrak birinci, Antalya’dan Semih Bayram Yılmaz ikinci, yine Antalya’dan Atahan Eser ile Muğla’dan Cemal Cumbur üçüncü oldu. 70 pehlivanın güreştiği Başaltı Boyunda ise ilk üç dereceyi Antalyalı pehlivanlar kazandı. Antalya’dan Ömer Yasir Gökkaya birinci, Antalya’dan Celal Bayar Çilenker ikinci, Antalya’dan Gürkan Balcı ile Antalya Demre İlçesinden Davut Cansev ise üçüncülüğü paylaştı. 72 Başpehlivanın katılarak güreştiği Başpehlivanlık Güreşlerinde ilk üç dereceyi Antalyalı Başpehlivanlar kazandı. Antalya’dan ASAT Güreşçisi Mustafa Doğan Özkaya birinci, Antalya’dan ASAT Güreşçisi 2023 ve 2024 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek ikinci, Antalya ASAt Güreşçisi Cengizhan Şimşek ile Muğla Fethiye Belediyesi Güreşçisi Ali Yanatma Seki Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşlerinde üçüncülüğü paylaştı.

   AĞALlK DEĞİŞMEDİ 6 MİLYON 48 BİN TL  VEREN ŞABAN KARAŞAL TEKRAR SEÇİLDİ

   Organizasyonda, güreş ağalığını 6 milyon 48 bin lira bedelle geçen senenin de ağası olan iş insanı Şaban Karaşal aldı. Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli; "Güreş etkinliğimiz sona erdi. Çok güzel katılım oldu. Vatandaşlarımızın ilgisi çok iyiydi. Başpehlivan Mustafa Doğan Özkaya'yı ve yarı finale kalan sporcuları tebrik ediyorum. İnşallah gelecek yıllarda daha iyi etkinliklerde görüşürüz" diye konuştu.

Güreşleri Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, AK Parti Muğla Milletvekilleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri ile çok sayıda güreşsever vatandaş izledi.