Karadeniz'in muhteşem manzaralı Perşembe Yaylası'nda yapılan güreşlerle birlikte Ali Gürbüz kendini bir kez daha ispatlayarak, sevenlerinin güvenini kazandı.

   Ordu Aybastı Perşembe Yaylası'nda bu yıl 916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz bütün rakiplerini birer birer geçerek Yağlı Güreş Ligi'nin liderliğini kimseye kaptırmaya niyeti olmadığını göstermiş oldu. İki hafta önce Kırkpınar'da çeyrek finalde kaybeden Ali Gürbüz, bu kez daha iyi ve daha dikkatli güreşler çıkartarak, sürprize kapının kapalı olduğunu rakiplerine gösterdi. Ali Gürbüz taraflı tarafsız hemen herkesin ayakta alkışladığı bir başpehlivan. Evet Ali Gürbüz'ün fanatik taraftarları var. Hatta burada da ezeli ve ebedi rakiplerinden Recep Kara'nın yeri olmasın rağmen, Ali... Ali... Ali... sesleri yükselmese de, alkışlarla seyirciler desteklerini sürdürdüler. Çünkü onların taraftarı olduğu bir güreşçi var. Ama rakibe saygı ve ilgiyi de seyirciler alkışları ile göstermiş oldu.

   Kırkpınar başlamadan öne yazdığım yazıda finali Ali Gürbüz ve Yusuf Can Zeybek yapar demiştik. Burada da final olmasa da yarı finalde her iki başpehlivan karşı karşıya geldi. Kazanan Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek'i yenen Ali Gürbüz oldu. Ali Gürbüz'ün finalde rakibi de bu kez yarı finalde Faruk Akkoyun'u yenen Orhan Okulu oldu. Final karşılaşması da çok uzun sürmedi ve Ali Gürbüz, Orhan Okulu'yu yenerek, Perşembe Yaylası'nın temiz havası ile bir lig güreşini daha kazanarak açık ara liderliğini sürdürmüş oldu. Bildiğiniz gibi kendi seyircisi önünde Manavgat'ta yapılan ilk lig güreşinde, çeyrek finalde Orhan Okulu'ya kaybetmişti. Bu kez hem rövanşı almayı başardı. Hem de yapılan 4 lig güreşinden 3'ünü kazanmış oldu. Kırkpınar'da moral bozukluğu yaşayan diğer finalist Orhan Okulu da yayla havasından nasibini alarak moralini düzeltmiş oldu.

100 ve 101. yıl Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek ise Kırkpınar'dan sonra katıldığı güreşlerde başarılı çıkışını sürdürürken, bu kez kaybetti. Bu da nazar boncuğu olsun diyelim. Yusuf Can Zeybek, bütün güreşlerde favori olduğunu formunu koruyarak sürdürüyor. Bir parantez de Faruk Akkoyun'a açmak gerekiyor.  Kırkpınar'da Faruk Akkoyun, iddialı başpehlivanlardan Cengizhan Şimşek'i yenerek kendini göstermişti. Faruk Akkoyun, burada ben de varım mesajını aslında göndermişti. Hatta en uzun süreli güreş çıkartan nadir pehlivanlardan birisi. Daha önce yaptığı tüm güreşlerde kolay kolay pes etmeyen bir yapıya sahip. O da Perşembe Yaylası'nın havasını iyi teneffüs etmiş olacak ki, kürsüde yerini almayı başardı. Çeyrek finalde Yunus Emre Yaman'a yaptığı muhteşem hareket ile kürsüdeki yerini almayı başardı.

   Kısacası Ordu Aybastı Perşembe Yaylası'nın yüksek oksijen yüklü havası bazı pehlivanların başarılı bir grafik çizmesine neden olurken, yüksek rakım bazı pehlivanları da olumsuz etkiledi. Sonuçta kazananları kutluyoruz, başarılarının devamını diliyoruz. Kaybedenlerin de daha çok çalışması gerektiğini tavsiye ediyoruz!..