SÜPER LİG YENİ SEZONU START ALIYOR

   Bu yıl futboldan çok uzak kalmadığımız ve liglerin bitiminden hemen sonra Avrupa Şampiyonası'nın başlamasıyla birlikte milli takıma giden futbolcuların fazla dinlenme şansının olmadığı bir dönem oldu.

   Bazı futbolcular Milli Takım için mücadele vermediği için biraz daha fazla tatil yapabildiler. Fakat sezonun bitmesi, Avrupa Şampiyonası ve hatta şimdi de öne eleme turu oynayan takımların futbolcularının hemen hemen hiç dinlenme fırsatı olmadı. Avrupa'da yoluna devam etmek ve ön elemeleri geçmek ve gruplara kalmak için en erken başlayan takımların başında Fenerbahçe geldi. Onunla berabere Başakşehir ve Trabzonspor'un da ön elemelerinin devam etmesi ile lig başlamadan maçların başlamasıyla futbolcuların daha çok yorulacağı ve daha çok maç yapacağı bir sezon olabilir. Tabii Avrupa'da yoluna devam edebilmeleri için gruplara kalmaları gerekiyor.

Şu anda Galatasaray ve Beşiktaş'ın henüz beklemede. Onların da maçları başladığı zaman, Avrupa’da oynayan tüm takımların işlerinin daha da zor olacağı kesin. Çünkü hem Avrupa ve hem de ligde mücadele etmek kolay olmuyor. Üstelik erkenden başlamak ve Avrupa'da da elenmeden devam ettiğiniz zaman bir de Türkiye Kupası devreye giriyor. Bu kez her 3 günde bir maç yapmak zorunda kalıyor futbolcular. Bizim takımlarının futbolcuları bu yükü kaldıramıyorlar ne yazık ki!..

Tabii Avrupa derdini erken bitiren takımlar da daha başarılı oluyorlar ve şampiyonluk yolunda avantaj yakalıyorlar. Geçen yıl öyle olmuştu. Bu yıl bakalım kim daha çok direnebilecek ve sonuna kadar götürebilecek hep birlikte seyredeceğiz.

Bu yıl 19 takım mücadele edecek. 19 takımın mücadele edeceği Trendyol Süper Lig'de her hafta bir takım maç yapmadan geçirecek. 38 hafta boyunca iyi bir mücadelenin olacağını tahmin ediyoruz. Tabii sakatlıkların az olduğu bir sezon olmasını diliyoruz. Tüm takımlarda forma giyen futbolcuların sağlıklı bir sezon geçirmesi en büyük temennimiz. Fakat bu böyle de olmuyor. Sezon içinde olan sakatlıklar, kart cezaları, verilen verilmeyen penaltılar ve goller sonuçlarda etkili oluyor.

Dileğimiz odur ki!.. Hakemlerin daha az hata yaptığı ve doğru düzgün maç yönettiği bir 2024-2025 Trendyol Süper Lig Sezonu olmasını bekliyoruz.

Bir de şunu unutmamak gerekiyor. Takımların bu yaptığı transferlerin altından kalkabilmesi için, seyircinin de takımını desteklemesi gerekiyor. Takımının formasını, atkısını, beresini ve diğer üretilen ürünleri alarak destek vermesi, ayrıca maçlara giderek takımına hem maddi hem de maddi destek vermesi gerekir!..

Taraftarı olmayan bir takımın başarılı olma şansı pek yok gibi... Taraftarın çok olması avantaj olduğu kadar dezavantaj da olabiliyor. Yine de taraftarın çok olması takıma sürekli destek vermesi ile futbol takımı da iyi oyun ile seyircisini mutlu etmesi gerekir.

Sonuçta takım iyi oynarsa, seyirci de desteğini esirgemeyecektir. Eskiden daha çok taraftar stadlara giderdi. Şimdi futbol seyircisi daha da azalmaya devam ediyor. Sadece 2, 3 veya 4 takımın taraftarı stadları dolduruyor. Hatta bu 4 takımla oynanan maçlarda stadlar ancak doluyor. Başka türlü seyirci sayısı da artmıyor.

Bir de stadların zeminlerinin daha iyi olması ve gereken bakımın yapılması gerekir. Çünkü daha iyi futbol oynamaya uygun zemin ile futbolcular daha az sakatlık yaşarlar. Bunun için özellikle çim zeminlerin iyi kontrol edilmesi ve bakımlarının düzenli yapılması gerekiyor. Kullananların daha dikkatli olması gerekir.

Bir de seyircilere tavsiyem lütfen stadlara zarar vermeyin. Gerek kendi takımınızın ve gerekse karşı takımın stadlarını koruyalım. Çünkü sizden sonra da bu stadları kullanacaklar var. Sinirlerinize hakim olmak zorundasınız. Sonuçta spor yapıyoruz. Neden sandalyeleri kırıyorsunuz?

2024-2025 Trendyol Süper Lig sezonu hayırlı olsun. Tüm sporcu ve taraftarlara kazasız, belasız bir sezon diliyoruz…