Ankara'da 2. kez düzenlenen Gazi Paşa'yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 64 başpehlivan kol bağladı. Ankara Keçiören Bağlum Ermeydanı'nda İsmail Koç rüzgarı esti.

Tüm boylarda yaklaşık olarak 753 pehlivan Ankara'da güreş tuttu. Alt boyların muhteşem güreşlerinin yanı sıra baş boyunda da güzel güreşler sergilediler pehlivanlar.

Özellikle sabahtan başlayan güreşleri protokol de sonuna kadar izledi. Sabahtan gece yarısına kadar olan güreşlerde hemen herkes pür dikkat kesilerek sonuna kadar izlediler. Hatta son finalde seyircilerin sahanın içine kadar girmesi ile çekim zorluğu da yaşandı. Ayrıca kule hakemlerinin önünün de kapatılması sonucu seyirciler güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırılmaya çalışıldı. Son kısım hariç düzenli idi. Ama son kısımda biraz boş verince ortalık ana-baba gününe döndü.

64 başpehlivanın eşleşmesinde tüm pehlivanlar kol bağladılar. Yani boş kura yoktu tüm pehlivanlar güreşerek tur atladılar. Pehlivan sayısının dengeli olması sonucu final karşılaşmasına kadar boş kura sonucu tur atlayan pehlivan yoktu. İlk organizasyona bakarak daha yoğun pehlivan katılımı vardı. Ayrıca yerin değiştirilmesine rağmen, seyirci sayısı da fena sayılmazdı. Ama daha iyi reklam yapılarak, daha fazla seyircinin de gelmesi sağlanabilir.

İlk turda İsmail Koç, Serkan Serttürk'ü eledi. 2. turda Yalçın Üncül'ü, 3. turda da Serhat Balcı'yı yenerken, çeyrek finalde ise Salih Erinç'i yenerek kürsüyü garantiledi. Yarı finalde de Hüseyin Gümüşalan'ı yenerek finalde güreşmeye hak kazandı.

Diğer finalist Mustafa Taş ise, ilk turda yeni Başpehlivan olan Tolga Turan ile karşılaştı, 2. turda ise bu kez amcasının oğlu Erkan Taş ile karşılaşırken, 3. turda ise Lig Şampiyonu Enes Doğan ile karşılaşırken, çeyrek finalde Hamza Köseoğlu'nu yenerek kürsüye hak kazandı. Yarı finalde ise, son günlerde başarılı güreşler çıkartan Yunus Emre Yaman'ı yenerek finalist olması başardı.

Diğer yarı finalistlerden Hüseyin Gümüşalan 1. turda Osman Özgün, 2. turda Semih Turgut'u, 3. turda Seçkin Duman'ı ve yarı finalde de Serdar Yıldırım'ı yenmeyi başardı.

Yunus Emre Yaman ise, 1. turda Rıza Yıldırım'ı, 2. turda İsmali Erkal'ı, 3. turda da yine yeni Başpehlivanlardan Okan Yavaş'ı yenerken, yarı finalde ise Özkan Yılmaz'ı uzun süren mücadelenin sonunda yenmeyi başardı ve kürsüye adını yazdırmayı başardı.

Bu arada Minik 1'de Bilal Yıldız, Minik 2'de Eren Çam, Teşvik 1'de Efe Çavdar, Teşvik 2'de Beytullah Turan, Tozkoparan'da Poyraz Bilgin, Ayak'ta Volkan Bilgin, Deste Küçük'te Ferhat Duman, Deste Orta'da Barış Kemal Yiğit, Deste Büyük'te Özer Özgür Aslan, Küçük Orta Küçük'te Beytullah Uludağ, Küçük Orta Büyük'te Kemal Berke Kaya, Büyük Orta'da Ömer Faruk Kırat ve Başaltı Boyu'nda da yeni başaltı pehlivanı olan Efe Atabey kürsünün en üst basamağında yer almayı başardılar.

Başpehlivanlık finali de normal sürede sonuçlanmadı. Puanlamaya kaldı. İsmail Koç ve Mustafa Taş uzun süren karşılaşmanın sonunda İsmail Koç rakibini yenerek, Ankara'da 2. Gazi Paşa'yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı olmayı başardı.

Emek veren tüm pehlivanların emeğine sağlık diyelim.2. Gazi Paşa'yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı İsmail Koç'u da ayrıca bir kez daha tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.