663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde geçen yıl olduğu gibi, bu yılda bir kez daha altın kemeri 2. kez üst üste Yusuf Can Zeybek kuşanmayı başardı.

Türkiye Cumhuriyeti 100. Yıl Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, 101. Yılında Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı olmayı başardı. Geçen yıl rakip İsmail Balaban iken, bu yıl ise Mustafa Taş idi. Yıllardır Ahmet Taşçı'dan sonra sürekli olarak alamadığı, hatta 'ah'lı kemere aday olduğunu göstermiş oldu.

Bu yıl ön elemenin yapıldığı başpehlivanlık güreşlerinde 23 başpehlivan katıldı. Bunların 22 tanesi 11 çifti güreş yaptı. Bir Başpehlivan tur atladı. Başpehlivan Hasan Cengiz maç yapmadan ön eleme 2. Turuna yükseldi. Ön eleme 2. Turunda 12 başpehlivan kura çekimine katıldı. 8 başpehlivan yani 4 çift, 8 başpehlivan güreşti. Şahali Kurt, Feyzullah Aktürk, Arif Akın ve Hamza Özkaradeniz güreşmeden tur atladı. Diğer 4 başpehlivan Yunus Emre Yaman, Cengizhan Şimşek, Hasan Cengiz ve Seçkin Duman güreşerek 49's tamamlanacak son 8'e kaldılar.

Buradan çıkan 8 pehlivan ile 4. Torbada olan 8 başpehlivanın karşılaşması sonucu Kürşat Şevki Korkmaz, Recep Taslak, Faruk Akkoyun, Hasan Cengiz, Yunus Emre Yaman, Hamza Özkaradeniz, Seçkin Duman ve Feyzullah Aktürk rakiplerini yenerek son 32'ye isimlerini yazdırmayı başardılar. Favori isimlerden Cengizhan Şimşek, Faruk Akkoyun'a kaybetti.

Şimdi gerçek Kırkpınar başlıyor... Son 32 eşleşmesinde Feyzullah Aktürk, Serdar Yıldırım'ı; İsmail Koç, Recep Taslak'ı; Hüseyin Gümüşalan, Seçkin Duman'ı; Orhan Okulu, Faruk Akkoyun'u; Yusuf Can Zeybek, Kürşat Şevki Korkmaz'ı, Serhat Gökmen, Hasan Cengiz'i; Hamza Özkaradeniz, İsmail Balaban'ı; Ali Gürbüz, Yunus Emre Yaman'ı; Mustafa Batu, Süleyman Başar'ı; Yıldıray Akın, Fatih Atlı'yı; Osman Kan, Ali İhsan Batmaz'ı; Ertuğrul Dağdeviren, Furkan Durmuş Altun'u; Mustafa Arslan, Nedim Gürel'i; Mustafa Doğan Özkaya, Mehmet Yeşil Yeşil'i; Enes Doğan, Osman Aynur'u ve Mustafa Taş, Turan Balaban'ı yenerek, son 16'ya isimlerini yazdırdılar.

Favorler yavaş yavaş ekleniyor... Son 16 eşleşmelerinde, Enes Doğan, Ertuğrul Dağdeviren'i; Serhat Gökmen, Osman Kan'ı; Hüseyin Gümüşalan, Mustafa Doğan Özkaya'yı; Yusuf Can Zeybek, Yıldıray Akın'ı; Hamza Özkaradeniz, Mustafa Batu'yu; Mustafa Taş, Orhan Okulu'yu; Mustafa Arslan, İsmail Koç'u ve Ali Gürbüz, Feyzullah Aktürk'ü yenerek, çeyrek finale yükseldiller. Burada Orhan Okulu sürprizini Mustafa Taş gerçekleştirdi.

Çeyrek finalinde neler oldu neler... Hüseyin Gümüşalan, Ali Gürbüz'ü; Yusuf Can Zeybek, Mustafa Arslan'ı, Mustafa Taş, Enes Doğan'ı ve Serhat Gökmen, Hamza Özkaradeniz'i eleyerek kürsüde yerlerini aldılar.

Favori Ali Gürbüz de burada Hüseyin Gümüşalan'a kaybetti.

Gelelim yarı finale; Mustafa Taş, Serhat Gökmen'i yenerken, Yusuf Can Zeybek de Hüseyin Gümüşalan'ı yenerek finalde görüşelim Mustafa dedi.

Beklenen an geldi... Yusuf Can Zeybek, Mustafa Taş'ı yenerse üst üste 2 diyecek, Mustafa Taş yenerse o da 2 diyecek!..

Karşılaşmanın normal süresinde yeniş çıkmadı. Puanlama geldi güreş yavaş yavaş başladı. İşte güçlerin tükenmeye başladığı anda Yusuf Can Zeybek devreye girdi ve 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 'Zeybek' havası bu yılda devam edecek dedi.

Öncelikle 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri Baş Boy 1.'si Yusuf Can Zeybek'i, 2. Mustafa Taş ve 3.'ler Hüseyin Gümüşalan ve Serhat Gökmen'i kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyoruz.

Minik boydan baş boyuna kadar Kırkpınar'da güreşmek için ter dökenlerin ekmeğine sağlık. Sakatlıksız sezonlar diliyoruz. Ayrıca boylarında dereceye girenleri bir kez daha kutlarken, Başpehlivan olan Erkan Taş ve Kemal Şahin'e bu boyda başarılar diliyoruz.