Futbol A Milli Takımı EURO 2024'de galibiyetle başladı. Aynı zamanda Avrupa Şampiyonaları'nda ilk kez galibiyet ve puanla tanıştı. Bununla beraber paylaşılamayan Arda Güler, en genç Avrupa Şampiyonaları'nda gol atan oyuncu olarak Cristina Ronaldo'nun rekorunu elinden aldı.

Milli Takımın grup elemelerindeki ilk maçı Gürcistan ile idi. Milli takım maça iyi başlamasına rağmen biraz panik vardı. Bunu atlatmayı başarınca da gol ve goller gelmeye başladı. Milli Takım iyi oynuyor, fakat karşısındaki rakip de iyi oynuyor. Oyunda denge var. Birden bire Ferdi'nin ceza sahasına yaptığı ortanın ceza sahasına sekmesi iyi Mert Müldür turnuvanın ilk golünü 25. dakikada Gürcistan ağlarına göndermeyi başardı. Taraftarlarımın yoğun desteği ile inanılmaz bir sevinç yaşandı. Hemen biraz sonra bu kez sahneye Kenan Yıldız çıktı ve durumu 2-0 getirmesine rağmen, gol ofsayta takıldı ve durum yine 1-0'da kaldı.

Bu dakikalarda golün iptal edilmesi midir, nedir? Milli Takım geri çekilmeye defans yapmaya başladı. Bu kez Gürcistan'ın ataklarının üst üste kalemize gelmesiyle bir bocalama dönemi yaşadık ve kalemizde golü 32. dakikada Mert Günok'un kapattığı köşeden, koltuğunun altından yedik. Mikautadze attığı bu golle Gürcistan kendine geldi ve sayısız gol fırsatı yakalamaya başladı. Bir ara kendimize geldik ve maçta oyun dengesini yakalamayı başardık ve ilk yarı da bitti.

İkinci yarıda bu oyun bir o kalede bir bu kalede oynanmaya başladı. Her an her iki takımda gol bulabilirdi. Fakat kalecilerin başarılı kurtarışları olsun, forvetlerin beceriksizliği mi veya biraz da şansın yardımıyla bir türlü iki takım da gol atamadı. Hatta iki serbest vuruş vardı Kaptan Hakan Çalhanoğlu kendi ben atacağım diye tutturunca iki golden olduk. Belki de Arda'ya en azından birini vermiş olsa çok önceden galibiyet golü de gelecekti. En azından kaleye dikine olan serbest vuruşları Hakan Çalhanoğlu kullansa, çapraz olanları da Arda Güler kullansa daha iyi olmaz mı?

Neyse dünya yıldızı olan Arda Güler sahneye çıkmayı bekliyordu ve beklenen oldu. Arda Güler bunu daha önce Fenerbahçe'de yapmıştı. Aynı zamanda aynı bölgeden İrfan Can da atıyordu. Hatta Real Madrid'de de son zamanlarda fırsat verilince gollerini sıralamaya başladı. Aynı zamanda Avrupa Şampiyonluğu kazanmıştı Arda Güler. İrfan yoksa Arda var Arda... Kaleyi çaprazdan gören bir noktadan daha önce yaptığı gibi muhteşem bir gol atarak, Gürcistan'ın hem ataklarını hem de umutlarını tüketiyordu.

Karşılaşmanın geri kalan bölümlerinde oyuncu değişiklikleri yapıldı. Ama daha önce yapılması gerekiyordu diye düşünüyorum. Bazen teknik adamların kafası duruyor. Bunu neden bu kadar beklerler anlamak da mümkün değil. Gürcistan değişiklikleri erken yaptı ve baskıyı da kurdu. Bu durumda iş defansa düşüyordu. Bunu da hemen her defans elemanı elinden geleni yapmayı başardı. Aynı zamanda Gürcistan forvetlerinin beceriksizliklerini de saymak gerekiyor. Çok şükür ki gol atamadılar. Atsalar dahi bunu telefi edebiliriz ama nedense galip gelince geriye yaslanma hastalığı bizi bitirecek. Bunu yapmamamız gerekiyor. Topun bizde olmasın sağlamak ve rakibi koşturmak gerekiyor. Bunu da bir türlü yapamadık. Kaptan Hakan Çalhanoğlu sürekli defansa da yardım etmek zorunda kalıyor. Bu durumda orta saha boş kalıyor ve rakip buraları çok çabuk geçiyor. Bunların tedbirlerini almayı başarırsak daha iyi sonuçlar almaya devam edeceğiz.

Evet karşılaşmanın sonuna doğru Allah'tan değişiklikler yapıldı ve Kerem Aktürkoğlu bence aksayan yere daha önceden alınması gerekirken, gecikse de alınması ve hızlı koşusu ile maçın sonu noktasını koymayı başardı: 3-1.

Gürcistan kaleci de dahil serbest vuruşta tüm hatlarıyla kalemize gol atmaya gelince, boş kaleye hızlı hücümcu Kerem Aktürkoğlu, topu filelere göndererek haklı galibiyetin gururunu yaşattı.

Bütün takımı büyük mücadelesinden dolayı tebrik ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz. Darısı Portekiz maçına diyelim!..