Aza sormuşlar : Nereye gidiyorsun ?  diye, çoğun olduğu yere “ demiş.

İnsanlarda ve bütün canlılarda bir sosyalleşme ihtiyacı vardır. Başka canlıların olduğu yere gitmek görünmek, görüşmek isterler.  Mal ve servette ise az malı/ parası olanın birden onları arttırması olağan dışı bir durumdur. Çok olan mal ve servet kendi içinde çoğaldığından, çoğun artması daha kolaydır. Hayatta bazı zenginlerin işi de rast gider. Eskilerin “ nasip dediği “şeyler kazançlar sanki zenginin servetine göre tekerlemiş gider. Bu durumlarda sosyal ve ekonomik nedenlerle bir “çekim alanı oluşur mıknatıs gibi servet serveti zenginliği sanki çeker.

GÖLGESİNDE OTURULACAK AĞACIN DALI KESİLMEZ.

Gölgesinde oturulacak ağacın dalı kesilmez. Başkalarına fayda sağlayan insanlara ve diğer canlı, cansız varlıklara zarar verilmez. Günümüz insanı bir günde elde edeceği faydalar için herşeye zarar vermektedir. Eskiden toplumlara fayda sağlayan insanlar korunur ve saygı gösterilirdi. Ağaçlar ve ormanlara günlük ihtiyaç dışında zarar verilmezdi. Günümüz insanı kişisel çıkarının dışında hiç bir kişi ve canla saygı duymayan bir varlık haline geldi.

ORMAN YANGIN DENETİMİ EKİBİ KURULMALIDIR.

 Devletimiz bir yerde Orman Yangını çıktıktan sonra günlerce yüzlerce işçi; uçak, helikopter ve araç ile yangını kontrol altına almak ve söndürmek daha sonra da yanan yerleri ağaçlandırmak için” milyonlarca lira” harcıyor. Madem bu paralar her yıl harcanıyor, o zaman Nisan ayında başlamak üzere  “ yangın çıkma riski “ olan bölgelerde bir tarama ve temizlik ekibi kurulsa ve yerleşim yerlerine yakın orman sahaları kontrol edilse nasıl olur diye düşünüyorum!

  Bu konuda fikri, ilgisi, bilgisi olanlar bunları bizlerle paylaşırlarsa çok sevinirim.

Ülkemize afetsiz, yangınsız aylar, yıllar dilerim.

Fotoğraflar; Mine Kaya- Akseki Yangınından