Futbol A Milli Takım, EURO 2024 grup elemelerinde 2. galibiyetini aldı ve puanı 6'ya çıkararak son 16'da kalmayı başardı.

Milli Takım, Çekya ile grubun son maçında karşılaştı. Çekişmeli geçen galibi Türkiye oldu: 2-1. Nedense Milli Takımın maçları zorlu geçiyor. Bir türlü böyle rahat rahat kazanamıyoruz. Tabii burası uluslararası bir turnuva olduğu için maçların da böyle geçmesi normal. Daha önce oynadığımız Portekiz maçında yaptığımız hatalar yüzünden 3-0 yenilmiştik. Hemen de karalar bağlamaya başlamıştık. Son maçta da acaba sesleri yükselmeye başladı? Çünkü Gürcistan rahat Portekiz karşısına çıkacaktı. Portekiz daha önce 2 maçı kazandığı için gruptan çıkmayı garantilemişti. Ve beklenen oldu Gürcistan karşılaşmayı kazanarak, üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Milli Takımı ne yapacak diye bekleniyordu. Hatta rakibin 10 kişi kalmasına rağmen, bir türlü gol gelmiyordu. Bu dakikalarda 4 veya 5 kez kaleye şut atılmasına rağmen, Çekya kalecisinin muhteşem kurtarışları sonunda gelmeyen golü son tamamlayan Kaptan Hakan Çalhanoğlu oldu. 10 kişi oynayan Çekya karşısında 1-0 öne geçtik. İşte bu dakikalardan sonra ne olduysa oldu bir den bire kalemizde pozisyonlar görmeye başladık. Nedendir bilinmez burayı bir türlü atlatamıyoruz. Golü attıktan sonra neden orta sahada oyunu tutamıyoruz. Bunu diğer maçlarda da seyrettik. Bir türlü özgüvenimizi ortaya koyamıyoruz.

İşte tam burada beklenen oldu ve Çekya beraberlik golünü faul karışımı olarak kalemize attı ve durum 1-1 oldu. Yine bir panik oldu. Değişiklikler sonunda yoğun Çekya baskısını biraz olsun atlattık. Bu arada hakem maçı 6 dakika uzattı.  Ve beklenen golcü Cenk Tosun devreye girdi ve gol nasıl atılırı adeta gösterircesine galibiyet golünü kaydetti: 2-1.

Aldığımız 2 galibiyet sonrasında Portekiz ile aynı puana sahip olarak gruplardan 2. olarak çıkmayı başardık.

Şimdi hedef 2 Temmuz'da oynanacak olan Avusturya maçında. Avusturya'nın ne kadar disiplinli olduğu ortada. Buna göre oynamamız gerekiyor. Bunun için panik yapmadan kendi futbolumuzu oynamamız gerekiyor. Üstelik hiç es vermeden mücadeleyi sürdürmemiz lazım. Çünkü Avusturya'nın grup elemelerinde aldığı sonuç ve futbol ortada buna göre tedbirlerimizi aldığımız takdirde neden olmasın?

Avustarya maçı belki de uzatmalar ve penaltılara kalabilir onun için hazırlıkları buna göre yapmak lazım. Şimdiden penaltı çalışmaları da yapmak gerekiyor. Çünkü zorlu bir rakip, ama biz maçı normal süresinde bitirebilmemiz için gol ve goller atmamız ve yemememiz gerekiyor. Önce defans, sonra ofans ve gol attıktan sonra lütfen panik yaşamayalım ve geri çekilmeyelim. Daha da üstüne üstüne giderek onların panik anını iyi değerlendirdiğimiz takdirde bu elemeyi geçeceğimize inanıyorum!..