Türk Milleti için Ağustos aylarının ayrı bir önemi ve de ayrıcalığı vardır.

Anadoluyu vatan yapan Selçuklu Sultanı Alp Aslan "Size öyle bir vatan aldım ki ebediyen Türk yurdu olarak kalacaktır. " derken Türkün Anadoluya ilk adım atışı ile birlikte 1000 yıllık Türk yurdununda temeli atmış oluyordu.

   Öyle ki Orta Asyadan başlayan ve batıya yönelen Türk Oğuz boyları nihayetinde Anadoluyu bu günde dahil ebediyete kadar Vatan kılacak  tohumların temelini de atmıştır. Türklügün tarihine baktığımızda yıkılan ve yerine kurulan Türk devletlerinin hepside aynı kaderi paylaşarak en sonunda Osmanlı  Devletinin yerine kurtuluş savaşının devamında Genç Türkiye Devletinin temelini oluşturuyordu. Kurulan bu demokratik rejiminin adı Cumhuriyet olmuştur. Cumhuriyete giden bu süreçte verilen kurtuluş mücadelesinde tüm millet tek bayrak altında toplanarak milletçe top yekün neyi varsa ortaya koyarak ölüm kalım savaşı  vermiş ve 26 Ağustos 1922 yılında mazlum milletlere bir ilki yaşatarak başlatmış olduğu büyük taarruz ve Sakarya Meydan Savaşından 30 Ağustos  2022 yılında zaferle  çıkmayı başarmıştır.

   Büyük yokluk içerisinde her türlü zorluğu yenerek  başarılan bu zafer dünyada emperyalist devletlere karşı da bir ilk direnişin  ve kurtuluşun ilk örneğini teşkil etmiştir.

   102. yılını kutladığımız 30 Zafer Bayramı Türk Milleti için kurtuluşa ve bağımsızlığa giden yolda en son mihenk taşıdır. Bu Zafer Türk Milletinin ve Türklerin Anadolu'daki var olma ile yok olma arasında bir ilkleri oluşturan ölüm kalım savaşıdır. Onun için 30 Ağustos Zafer bayramının önemi  bizler için çok önemlidir. Zafer Bayramının her yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ile silah arkadaşlarını ve de kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bizler onlara çok şey borçluyuz. Bu vatan  onların kanı ile var oldu. Onların sayesinde kazanıldı.  Bu gün hür ve bağımsız yaşıyorsak onların sayesindedir. Bunu yeni kuşaklara  anlatmamız gerekiyor. Bu gün hür ve bağımsız yaşıyorsak onların sayesinde yaşıyoruz.

   Tarihimizi iyi bilmeliyiz. Tarihimizi iyi bilmezsek geleceğimizin ve gelecek nesilllerin teminatını sağlayamayız.

Birlik ve beraberlik içerisinde tek vatan, tek bayrak çatısı altında  Türkiye Cumhuriyetinin ilke ve devrimlerini koruyarak  ve yaşatarak devir aldığımız kutsal emaneti koruyarak kuşaktan kuşağa Türkiye Cumhuriyetinin kazanımlarını genç  nesillere aktarmak bizlerin en önemli  görevi olacaktır.

   Bu vesile ile bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Allah bir daha bu millete Kurtuluş Savaşı yaşatmasın. Anadolu Türk yurdudur ve ebediyete kadar Türk yurdu olarak ta kalacaktır. Bu vatanı bize canını severek vererek bağışlayanları minnetle ve şükranla anıyoruz. Ne mutlu Türk'üm diyene!

   Esen Kalın...