Kaş ilçe genelinde etkili olan yağışlar, sel ve toprak kaymasına neden oldu. Bir çok iş yeri, ev ve sera sular altında kaldı.

Bu minvalde Kaş İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu, selden zarar gören Camii ve Kur'an Kurslarında incelemelerde bulundu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Kaş İlçe Müftüsü Topaloğlu, "İlçe genelinde son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle bazı Camiilerimizi su bastı, İslamlar Mahallesi Mehmet Gözalıcı Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursumuz da toprak ve yol kayması sonucu zarar gördü, kursumuzun girişi kapanmış vaziyette. İl Afad Müdürlüğü ve Kaş Belediyesi ile koordineli hasar ve durum tespit çalışması yaparak gerekli incelemelerde bulunduk. Bazı Camiilerimiz kullanılamaz hale geldi, Hafızlık Kız Kur'an Kursumuzda ise öğrencilerimiz uzaktan eğitim faaliyetlerine başladı,  çünkü kursun giriş kısmı toprak kayması sonucu kapanmış vaziyette, istinat duvarı tamamen yıkılmış durumda.

Olaylarda öğrencilerimizin kursun içerisinde bulunmaları Allah'ın bir lütfu, şayet bahçede veya giriş kısmında öğrencilerimiz bulunsa taşların yuvarlanması sonucu istenmeyen durumlarla karşılaşabilirdik, Allah korumuş yavrularımızı. İlçemiz genelinde yağış ve su baskınları nedeniyle bazı seralar ve iş yerleri de zarar görmüş vaziyette, Kaş'lı hemşehrimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbimiz bizleri her türlü afetlerden muhafaza buyursun" dedi.

KAŞ 112 KAVŞAĞINDA FECİ KAZA KAŞ 112 KAVŞAĞINDA FECİ KAZA

Editör: ADEM AYDIN