30 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında Kaş'ta düzenlenen Türkiye Serbest Dalış Şampiyonası Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

 KAŞ'TA DÜZENLENEN SERBEST TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA ŞAHİKA ERCÜMEN'DEN 3 ALTIN MADALYA

KAŞ KAYMAKAMINDAN  RESİM SERGİSİ ZİYARETİ KAŞ KAYMAKAMINDAN  RESİM SERGİSİ ZİYARETİ

   Antalya'da düzenlenen 2024 Serbest Dalış (açık su) Outdoor Büyükler Türkiye Şampiyonası, Gençler ve Masterlar Bireysel Türkiye Şampiyonası ile milli takım seçmelerinde, dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen 3 altın madalya kazandı. Kaş ilçesinde 4 gündür devam eden şampiyonada, 62 sporcu mücadele etti. Yarışlarda dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, büyük kadınlar kategorisinde katıldığı 3 branşta altın madalya kazandı. Milli sporcu, sabit ağırlık monopalette 85 metre, sabit ağırlık çift palette 77 metre ve paletsiz ip destekli branşında 75 metreye dalış gerçekleştirdi.

   Rekortmen Milli Dalışçı Ercümen, ödül törenindeki konuşmasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın akabinde kazandığı altın madalyayla Türkiye'yi eylül ve ekimde yapılacak dünya şampiyonası ve dünya kupasında en iyi şekilde temsil ederek, yeni zaferlere imza atmak istediğini söyledi.

Yakında yapılacak 3 önemli uluslararası turnuvaya dikkati çeken Ercümen, "Bu şampiyonluğun motivasyonuyla çalışmaları arttırıp, Yunanistan, Korsika ve Kaş'ta yapılacak yarışmalarda da ülkemiz için altın madalyayı hedefliyorum." dedi.

REKORTMEN MİLLİ DALIŞÇI ŞAHİKA ERCÜMEN’DEN 3 ALTIN MADALYA

Rekortmen Ünlü Milli Serbest Dalışçı Şahika Ercümen Kaş'ta 85 metrelik dalış gerçekleştirdi.

 Antalya'nın Kaş İlçesinde düzenlenen 2024 Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'na katılan milli sporcu Şahika Ercümen 3 altın madalya kazandı. Kaş İlçesinde düzenlenen 2024 Serbest Dalış (açık su) Outdoor Büyükler Türkiye Şampiyonası, Gençler ve Masterlar Bireysel Türkiye Şampiyonası ile milli takım seçmelerinde, dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen 3 altın madalya kazandı.

75 METRE DENİZİN DERİNLİKLERİNE DALDI

Kaş ilçesinde 4 gündür devam eden şampiyonada, 62 sporcu mücadele ediyor. Yarışlarda dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, büyük kadınlar kategorisinde katıldığı 3 branşta altın madalya kazandı. Milli sporcu, sabit ağırlık monopalette 85 metre, sabit ağırlık çift palette 77 metre ve paletsiz ip destekli branşında 75 metreye dalış gerçekleştirdi.

ERCÜMEN YENİ ZAFERLERE HAZIRLANIYOR

Rekortmen Milli Sporcu Ercümen, ödül törenindeki konuşmasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın akabinde kazandığı altın madalyayla Türkiye'yi eylül ve ekimde yapılacak dünya şampiyonası ve dünya kupasında en iyi şekilde temsil ederek, yeni zaferlere imza atmak istediğini söyledi. Yakında yapılacak 3 önemli uluslararası turnuvaya dikkati çeken Ercümen, "Bu şampiyonluğun motivasyonuyla çalışmaları arttırıp, Yunanistan, Korsika ve Kaş'ta yapılacak yarışmalarda da ülkemiz için altın madalyayı hedefliyorum" dedi.

ÇANAKKALELİ DALlŞÇl RÜSTEM DERİN'DEN 2 ALTlN 1 GÜMÜŞ

   Kaş'ta düzenlenen Türkiye Serbest Dalış Şampiyonasında Çanakkaleli Dalışçı Rüstem Derin 2 birincilik ve 1 ikincilik kazandı.

   Çanakkale Sualtı Kulübünün sporcusu Rüstem Derin Antalya'nın Kaş İlçesinde düzenlenen Türkiye Serbest Dalış Şampiyonasında 4 gün süren şampiyonada yarıştığı 3 branşta 2 birincilikle 2 altın ve bir ikincilikle 1 gümüş madalya kazanarak toplamda en yüksek puan toplayarak Serbest Dalış Derinlik Bireysel Türkiye Şampiyonu oldu.

 Çanakkale Sualtı Kulübünün Dalış Sporcusu Şampiyon Dalışçı Rüstem Derin yaptığı açıklamada;"2024 Serbest Dalış Derinlik Bireysel Türkiye şampiyonu oldum. Takım arkadaşlarıma ve kulübüme desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Harika bir yarışma çıkardık. 4 gün süren yarışmada 3 branşta yarıştım, 2 altın 1 gümüş madalya ile toplamda en yüksek puanı alarak tüm branşların toplamınında şampiyon oldum. Dünya şampiyonası için bileti ilk sıradan aldık. Çanakkalemize hayırlı olsun.'"Dedi.

16 EYLÜL’DE CMAS DÜNYA ŞAMPİYONASI KAŞ’TA YAPILACAK

Ercümen, 5 Eylül'de Korsika'daki AIDA Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'na, 16 Eylül'de Kaş'ta yapılacak CMAS Dünya Serbest Dalış Kupası'na ve 2 Ekim'de Yunanistan'da düzenlenecek CMAS Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'na katılacak. Kaş’ta düzenlenen Türkiye Dalış Şampiyonası Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

TÜRKİYE SERBEST DALlŞ ŞAMPİYONASl KAŞ'TA SONA ERDİ

   30 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında Kaş'ta düzenlenen Türkiye Serbest Dalış Şampiyonası Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

   Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, 30 Ağustos 3 Eylül tarihleri arasında Kaş ilçesinde gerçekleştirilen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ödül törenine katıldı. Ödül töreninde, Başkan Yardımcısı Halil İbrahim İğli, Meclis Üyesi Aşkın Yenier, Antalya Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, ABB Gençlik ve Spor Daire Başkanı Nurettin Tonguç, ABB Kaş İlçe Hizmet Birimi Müdürü Devrim Ünlü, Kaş Ulaşım A.Ş. Şube Müdürü Serkan Özkan da yer aldı.

Editör: ADEM AYDIN