KAŞ BELEDİYE BAŞKANl RESİM SERGİSİNİN AÇlLlSINl YAPTI

   Kaş Sanat Evinde ressam yazar Sezaver Seçki tarafından Kaş'ın Güzellikleri Resim Sergisi ve imza günü düzenlendi.

   Kaş’ta yaşayan ressam ve yazar Sezaver Seçki tarafından Kaş Belediyesinin Kaş Sanat Evi’nde, ‘Kaş’ın güzellikleri’ adlı resim sergisinin açılışı yapıldı. Açılışa Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, Kaş Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim İğli ve sanatsever vatandaşlar katıldı. Serginin açılının ardından Ressam yazar Sevazer Seçki imza gününde sanatsever vatandaşlarla biraraya gelerek kitaplarını imzaladı, vatandaşlarla açtığı sergi ve yazdığı kitaplar hakkında sohbet etti.

   Ressam yazar Sevazer Seçki serginin açılışında yaptığı konuşmada;"

KAŞ KAYMAKAMINDAN MAHALLE ZİYARETLERİ KAŞ KAYMAKAMINDAN MAHALLE ZİYARETLERİ

Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan'a, Kaş Belediye Başkan Yardımcı ve Kaş Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim iğli'ye, Kaş Kültür evi'ne Kaş'a güzel bir Sanat Evi kazandırdıkları için yürekten teşekkürler. Burada yaşayan sanatçılar ve tüm Türkiye'den/diğer ülkelerden gelecek sanatçılar adına çok mutluyuz. Sanatı destekleyen tüm yönetimlere selam olsun. Sergi açılışıma katılarak veya gelemediği için uzaktan desteğini göndererek kitaplarımı ve resimlerimi onurlandıran tüm dostlara yürekten teşekkürler."Dedi.

   Ressam Yazar Sezaver Seçki Kimdir.

   Sevazer Seçki 1960 Adana'da doğdu. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunudur. İngilizce Öğretmenliğinden emekli, iki çocuk annesidir. Resim çalışmalarını halen Kaş’ta sürdürürken kitap yazmaya ve online bireysel danışmanlık yapmaya devam etmektedir. 1995-2005 yılları arasında, Adanalı iki değerli ressam Adnan Ateşok ve Ethem Aydın’ın destekleyici eleştirileriyle yağlı boya resim tekniğini geliştirmiştir. Bugüne kadar 6 kişisel sergi açmış ve Adana Ressamlar Derneği çatısı altında birçok karma sergiye katılmıştır. 2023 yılında Porto Riko’lu ressam Jill Duffy’den Akrilik boya ile resim tekniğini öğrenmiş ve 7. sergisinde bu malzemeyi kullanmıştır. Halen Kaş HEM Öğretmeni Mine Barışık ile suluboya resim becerisini geliştirmektedir.

   Bugüne kadar açtığı kişisel sergiler:

2000- Adana Ressamlar Derneği Mimar Sinan Sanat Galerisi

2000- İskenderun Güney Eğitim Vakfı Sanat Galerisi

2004- İstanbul Teknik Üniversitesi Vakıftepe Sosyal Tesisleri

2004- Didim Rotary Kulübü

2008- AÇS Sanat Galerisi- Adana

2021- Kaş Kültür Evi

   2010 yılında başladığı kitap yazma süreciyle birlikte resim çalışmalarına bir süre ara vermiş ve bugüne kadar şu 4 kitabı yayınlanmıştır: “Kaderimize Yön Veren Evren Yasaları ve Kuantum Bilgelik”,

“Ben Ne Anlatıyorum Bilinçaltım Ne Anlıyor”,

“Kendini Yönetme Sanatı”  “İmgelerin, Olayların Sembolik Saklı Mesajı”

Editör: ADEM AYDIN