Rabbimizden razı olduğu ve kabul ettiği kâmil iman ve o imanın gereği olan Salih amel, ibadet ve itaatle birlikte sıhhat, afiyet ve ferahlık duası, temennisi ve niyazı ile sizi kalbî muhabbetlerimle selâmlıyorum:

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

GÜNÜMÜZ HAYIR VE BEREKETLERLE DOLU, MÜBAREK OLSUN. ÂMİİİNN

AŞURE GÜNÜ ORUCU

Önümüzdeki Salı 10 Muharrem Âşûrâ günü. Aşûre günüyle beraber ya ondan bir gün evvel ya da ondan bir gün sonra yani Muharrem’in 9 ve 10 veya 10 ve 11 (Pazartesi-Salı veya Salı-Çarşamba) olmak üzere iki gün oruç tutulur ki sünnettir.   Büyük mükâfatı vardır.

Ebû Katade (R.A.)den rivayete göre Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz:

صيام يوم عاشوراء إني احتسب على الله أن يكفر السنة التي قبله

“Aşûre günü orucunun, önceki yılın günahlarına keffaret ola-cağını ALLAH Teâlâ’nın rahmetinden umarım.”   buyurmuşlardır.

KERBELA

Âşûrâ, aynı zamanda Abdullah b. Ömer (R.A.)den rivayete göre Rahmet Peygamberi Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin:

“ هما ريحانتاي من الدنيا = Bu iki torunum, benim dünyâdan öpüp kokladığım iki çiçeğim, reyhânımdır.”  Buyurarak bağrına bastığı, Ebû Seîdil-Hudrî (R.A.)den rivayete göre de:

الحسن و الحسين سيدا شباب أهل الجنة

“Hasan ve Hüseyin: Cennet gençlerinin efendileridir.”  olarak övdüğü torunu Hz. Hüseyin (R.A.) Efendimizin ve çoğu ehl-i beyt-i Mustafa’dan olan yetmişten fazla Müslümanın Kerbelâ’da şehit edildiği gündür. Üzerinden asırlar geçse de bu elim hadisenin acısı hâlâ taptazedir ve hâlâ yüreğimizdedir. Hz. Ali (R.A.) ve Hz. Fâtıma (R.Anha)nın ciğerparesine bu zulmü reva görenler ise ümmet-i Muhammed’in mâşerî vicdanında mahkûm olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Cennet vatanımızda gözü olanlar, aramıza nifak tohumu ekerek muhabbetimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyenler dün olduğu gibi bugün de hain emellerinden vazgeçmiş değildir. O halde, bu hain tuzaklara bir daha düşmemek için sahih dini bilgiyi, ehil ve güvenilir kişilerden öğrenmeye gayret gösterelim. Göz nuru çocuklarımızı ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi Kur’an ve sünnet ışığında sağlıklı, dengeli ve şeffaf bir din eğitimiyle buluşturalım. Fitne ve fesadı körüklemek isteyenlere, ümmet coğrafyamızda yeni Kerbelâlar yaşanmasını arzulayanlara karşı uyanık olalım. Birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermeyelim. Milletimizin mayası olan ve dini hayatımızı ayakta tutan Anadolu irfanına sahip çıkalım.

Bu vesileyle başta Hz. Hüseyin (R.A.) Efendimiz ve ehl-i beyt-i Mustafa olmak üzere, Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den Milli Mücadele’ye, 15 Temmuz’dan günümüze din, vatan ve mukaddesat uğruna şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi, ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Hayatta olan bütün gazilerimize ise sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. Yüce Rabbim her daim devletimizi payidar, aziz milletimizi bahtiyar eylesin. Birlik ve beraberliğimize, huzur ve güvenimize kastedenlere fırsat vermesin. Güvenlik güçlerimizi hak ve hakikat mücadelesinde her zaman muzaffer eylesin. Âminnn.