Kepez Belediyesi, turizm şehri Antalya’yı uluslararası dev bir spor organizasyonuyla buluşturuyor.  Avrupa Kros Şampiyonası, 8 Aralık’ta Kepez ilçesinde düzenleniyor. Dokuma Park’ta 1800 metre uzunluğunda çim kros parkuru kuruluyor.

Kepez Belediyesi, dev bir spor organizasyonuyla şehri, Avrupa’ya tanıtmaya hazırlanıyor.  1994’ten beri her yıl düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası’nın heyecanı bu yıl Kepez ilçesinde yaşanacak. Türkiye, yaklaşık 30 yıllık şampiyona tarihinde ilk kez bu organizasyona ev sahipliği yapıyor. Avrupa Atletizm Birliği tarafından organize edilen uluslararası kros yarışı, 8 Aralık Pazar günü Kepez ilçesinde başlayacak. Dev organizasyon, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun destekleriyle ilçeye kazandırıldı.

MADRİD’E DEĞİL, KEPEZ’E VERİLDİ

Avrupa Atletizm Birliği Yönetim Kurulu, Polonya'nın Varşova şehrinde geçtiğimiz yıl yaptığı toplantıda, İspanya'dan Madrid, Galler’den Cardiff şehirleri ile Ukrayna'nın aday olduğu şampiyonun organizasyonu, oy birliğiyle Kepez ilçesine verdi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, 2023’te 29.’uncusu düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası’nın bayrağı, Antalya Kepez Belediyesi’ne teslim edildi. Kepez Belediyesi, organizasyonun ilgili hazırlık çalışmalarına başladı. Çalışmalar, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Kepez Belediyesi’nin komisyon ekibi tarafından planlanıyor.

DOKUMA PARK’A, KROS PARKURU 

Antalya’nın kış sezonunda spor turizmini hareketlendirecek olan dev organizasyona, kültür, sanat, eğitim, müze ve bilim adası haline gelen Dokuma Park ev sahipliği yapacak. Kepez Belediyesi, DokumaPark’ta, aynı anda 150 bin kişinin sığabileceği, 50 bin metrekare büyüklüğünde etkinlik meydanının yanında şampiyona için kros parkuru alanı oluşturuyor. Bölgede 1800 metre uzunluğunda çim koşu parkuru yapılıyor. Parkurun toprak işleri tamamlandı. Önümüzdeki günlerde yapay ve doğal engellerin olduğu parkura çim tohumu ekilecek.  Alanda, organizasyon komitesi, sporcular, hakemler, medya mensupları ile seyircilerin ihtiyaçlarını karşılayacak geçici prefabrik yapılar da kurulacak.

KEPEZ, ANTALYA’NIN VİTRİNİ OLUYOR

Avrupa Kros Şampiyonası’nın şehrin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağının altını çizen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, “Kepez’imizi, Antalya’nın vitrini yapma hedefimiz var. Bu şampiyona da, hedefimizin gerçekleşmesine ciddi bir katkı sağlayacak. Bu dev organizasyon, aynı zamanda Kepez’i spor şehri yapma hayalimize katkı sunacak” dedi.

ANTALYA’DA SON 2 YILDA 4 İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ATAMASINI ELEŞTİRDİ ANTALYA’DA SON 2 YILDA 4 İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ATAMASINI ELEŞTİRDİ

Editör: ADEM AYDIN