Frenk inciri, Frenk Yemişi, Dikenli İncir, Kürek yemişi, kaktüs gibi çeşitli isimleri vardır. Akdeniz bölgesinde yetişir. Kendi halinde büyür ve meyve verir. Meyvesi tatlıdır ve sağlık için yararlıdır. Sulama ve bakım istemez. Ağustos ayı olgunlaşma ve yeme zamanıdır.

   Çocukken yaz harçlığımızı çıkarmak için maşa ile toplar; tenekeye doldururduk. Soğukçeşme yanında akan buz gibi gerene ıslardık. Dikenleri soğuk su ile dökülürdü. Buz gibi olunca çatalla sudan çıkarıp, bıçak ile güzelce kesip kabuğundan ayırıp tanesi 25 kuruştan yerlilere ve turistlere satardık. Onlarda afiyetle yerlerdi. Şimdi yine satıyorlar liman yanında. Ama zaman çok değişmiş galiba. Bizim çocukluğumuzda tanesini 25 kuruşa sattığımız incirlerin şimdi tanesi 30 Liradan satılıyor.

Nereden nerelere gelmişiz. 30 lira bir servetti çocukluğumuzda. Yinede emeğe ve alın terine saygı açısından sağlığımız için yiyelim derim. Çok yararlıdır. Sadece dikenine dikkat edelim. Çıplak elle dokunmayalım. Rüzgârda toplamayalım. Rüzgârla dikenleri uçuşur ve vücudumuza batar.

Afiyet şeker olsun!

NOT:Bu incirleri dikip, yetiştirip, bırakıpta giden Büyüklerimizden Allah razı olsun.