Ata sporumuzun  en eski spor dallarından birisi olan, dünya spor tarihine damga vuran güreşte minik pehlivanlarımız Kırkpınar Er meydanına hazırlık yapıyor.

 Tarih boyunca Türk milleti kültüründe, sporunda, hayatında, mertliği, dürüstlüğü insana sevgi ve centilmenliği hep ön planda tutmuştur.

Ata sporu güreşte milletimizin gelenek ve göreneklerini ön plana çıkarmış tarihimizi en iyi şekilde yansıtmış, hayat felsefesinin bir yansıması olarak ortaya çıkmıştır.

Kaş Belediyesi’nin uzun süredir devam ettirdiği spor faaliyetleri arasında güreşte yeni ve genç yeteneklerinde  kazandırıldığını gördük. Belediye spor faaliyetlerine önem verdiğini özellikle 16 yıl aradan sonra 2023 yılında 60 baş pehlivan, 70 başaltı pehlivanı olmak üzere değişik boylarda 800’e yakın pehlivanın katılım gösterdiğini gördük.

  Fakat bu yıl,Belediye başkanı Erol Demirhan ile yaptığımız görüşme sonrası  2024 yılı içerisinde Kaş’ta güreş düzenlenemeyeceği bilgisini aldık. Umarız en kısa sürede tekrar halkımıza güreş izleyicilerimize sevindirici haberleri veririz.

Eski geleneklerimize göreçevredeki şehir, kasaba ve köylerden  bir çok  halkımız güreş izlemeye gelir ayrıca yetiştirdikleri meyve sebze ve  el sanatları gibi bir çok  ürünlerin satışını yapardı.

Panayır olarak satış stantları açılır, çocuklara oyun alanları kurulurdu.

Bu gelenek insanlarımızın ruhuna öyle işlemişti ki, güreşlerin yapılmadığı yıllarda verimsiz bir yıl geçirileceğini düşünürlerdi.

83545347 E98F 45C8 9E67 50955C8787B0