"Millet olmadan devlet, devlet olmadan millet olmaz" sözünü, Kanuni Sultan Süleyman "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" diyerek devlet ve milletin ayrışmasının mümkün olmadığını belirtmiştir.

   Devleti Milletler oluşturur. Devletinde yaşaması için bazı kurallar vardır. Dini, Dili, Bayrağı, yasaları bir devletin olmazsa olmazlarıdır. Her modern devlette; vatandaşlarının kendi aralarındaki ilişkilerini ve vatandaşların devletle olan ilişkilerini düzenleyen yasalar ve bu yasalara göre oluşturulmuş kurumlar vardır. Bu tüm deokratik devletlerde oldukça basit bir işleyiş ve o devletin en basit var oluş yöntemidir. Ama ne yazıkki bu günlerde ülkemizde ki bu kurumların işleyişini düzenleyen yasa ve yönetmeliklerin gücünü aldığı Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sı her nedense görmezden gelinerek yok sayılmaya çalışılmaktadır. Hatta, ‘Anaya’sa bir kez uygulanmamakla bir şey olmaz.’ diyenleri bile gördük. Ancak onlar da bir gün sıkışınca; Anayasa var! Yasalar var, Hukuk var! diye bağırmaya başlayacaklardır.
   Her ne olursa olsun her sistemin bir kuralı olduğu gibi devletlerin ve milletlerin de hak ve hukukunu düzenleyen temel bir Anayasa’sı vardır. Bu Anayasa’yı istediğin gibi uygulamak işine geldiğin gibi düzenlemek değiştirmek asla doğru değildir.

   Bu bağlamda 14 Ocak'ta Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapacağı devletin temel ilkelerinden sayılan “Anayasana, Bayrağına, Özgürlüğüne, Cumhuriyetine sahip çık” mitingini takdir ediyor, bütün vatandaşlarımızın da katılımlarını ve desteklerini canı gönülden bekliyorum .