“Turizmin geçen seneye oranla daha iyi olacağının tespiti içindeyiz.”

   Kemer Belediyesi kültür salonunda STK temsilcileri ve turizmcilerin katılımı ile turizm sezonunun 12 aya çıkarılması için görüş ve önerilerin tartışıldığı bir toplantı düzenlendi. 

  Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılan “Turizmin 12 aya yayılması” konulu toplantıya, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Adayı Sururi Çorabatır, CHP Antalya Milletvekili Adayı Ramiz Atakan, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Mustafa Bilici, Cumali Afşin, Mustafa Tıraş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Turizm Danışmanı ve TÜROFED ESKİ Başkanı Osman Ayık, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya ile yönetim kurulu üyeleri, turizmciler, Kemer Turizmci İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

   Toplantıda, turizm ve turizmin geleceği, turizmde yapılması gereken ortak çalışmalar, alınacak önlemler, turizmin 12 aya yayılması, alternatif turizm, müzik yasağı ve diğer konularla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

ULAŞTIRMA BAKANI MÜJDELER VERMİŞ!!! ULAŞTIRMA BAKANI MÜJDELER VERMİŞ!!!

   Toplantıda konuşan TÜROFED Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Adayı Sururi Çorabatır, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerden sonra depremzede vatandaşlara yapılan yardımlar ve depremzedelerin Kemer’de ağırlanmasında verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Topaloğlu’na teşekkür ettiğini söyledi.

   TÜROFED Başkanı Çorabatır, 6 Şubat’a kadar gelen rezervasyon sürecinin çok iyi olduğunu ancak depremler nedeniyle biraz duraksadığını kaydetti.

   Türkiye’nin turist profilinde Almanlar, İngilizler, Hollandalılar, Belçikalılar, Ruslar hariç Batı Avrupa tarafında depremler nedeniyle bir tedirginlik oluştuğunu ifade eden Çorabatır, “Depremler nedeniyle rezervasyonlarda yaşanan durağanlık çok normal. Deprem bölgelerindeki turist profilini bu yıl kaybediyoruz. Kültür turları bu yıl sekteye uğrayacak. Almanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere’den yapılan rezervasyonlar durağanda kaldı. Yatay seyretmeye başladı. En büyük avantajımız turistlerin turizmde rakibimiz olan ülkelere gitmemiş olması” dedi.

   Çorabatır, yapılan turizm reklamları ve tanıtım ataklarının olumlu sonuçlar vermeye başladığına da vurgu yaparak, “Katıldığımız toplantılarda, Antalya’nın ve Ege bölgesinin deprem bölgelerinden çok uzakta olduğunu anlattık. Bu bölgelerde verilen hizmetlerde bir aksama olmayacağını, Kemer, Alanya, Manavgat, Side’de misafir olan depremzedelerin emniyetli şekilde kendi memleketlerine veya başka şehirlere gönderildiğini anlattık. Bu süreçten sonra rezervasyonlarda bir artış söz konusu oldu.” diye konuştu. 

   Almanya, Hollanda ve İngiltere fuarlarında yaptıkları ikili görüşmeler neticesinde bu yıl turizm sezonunun geçen seneye oranla daha iyi olacağına da işaret eden Çorabatır, “Almanya, Hollanda ve İngiltere’den gelecek olan misafir sayılarında bir değişiklik olmayacak. Turizmin geçen seneye oranla daha iyi olacağının tespiti içindeyiz. İç piyasadaki hareketlenme sıkıntısı seçim tarihinin belirlenmesiyle sonlandı. Üniversite sınavlarından sonra da iç pazarda bir hareketlenme olacağını tahmin ediyoruz. Bu yıl turizm sezonunun uzayacağını tahmin ediyorum. Avrupa’ya göre Türkiye’nin fiyat anlamında daha ucuz olduğunu ve daha cazip olacağını biliyoruz. Gelişen pazarlardan Çekya ve Polonya çok iyi durumda. Turizmi yaymak için de elimizden gelen çalışmaları yapacağız.” ifadelerini kullandı.

   Başkan Topaloğlu ise 1990’lı yıllarda Göynük Mahallesi’nde 12 otelin 9 tanesinin 12 ay açık olduğunu hatırlatarak, daha sonraki yıllarda turizm sezonunun 5-6 aya kadar düştüğünü söyledi.

   Turizmin geleceğini ve yapılması gerekenleri konuşmak için toplandıklarını belirten Başkan Topaloğlu, “Turizmi 12 aya nasıl çıkarabiliriz?” diye fikir alışverişinde bulunmamız gerekiyor. Bu konuşmalar hep başlıklarda ya da kağıtlar üzerinde kalıyor. Bununla ilgili çalışmalar yapıp harekete geçmeliyiz. Bakanlığın, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve esnafın üzerine neler düşüyorsa konuşmak gerekiyor” dedi

   Programa katılan turizmciler ve davetliler de turizmi geliştirmek adına projelerini ve düşüncelerini dile getirdi.

Editör: ADEM AYDIN