VAli ŞAHİN: TURİZMİN GELECEĞİ ANTALYA’DA ŞEKİLLENİYOR

   Antalya’da turizm sektörünün tüm dinamiklerini  6’ıncı kez bir araya getiren Antalya Turizm Fuarı (ATF24)  açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilerine açtı.

%100 Turizm mottosuyla, Antalya'da 6’ıncı kez düzenlenen Antalya Turizm Fuarı (ATF24) yoğun katılımla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türkiye’nin ve Akdeniz’in en verimli turizm fuarı olarak kabul edilen Antalya Turizm Fuarı (ATF24), 35 bin metrekarelik alanda, 25 binden fazla profesyonel ziyaretçiyi ağırlayacak. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HASTA VE HASTA YAKINLARININ YANINDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HASTA VE HASTA YAKINLARININ YANINDA

Antalya Turizm Fuarı, resort turizminin yanı sıra spor turizmi, sağlık turizmi ve turizm teknolojileri gibi alt stantlarıyla dikkat çeken fuar, turizm sektöründeki farklı pazar ve dinamikleri güçlendirmeyi, ilişkileri pekiştirmeyi ve yeni bağlantılar kurmayı hedefliyor.

Antalya ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarın açılışına Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Aslı Erkmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, ATF Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı ve çok sayıda sektör temsilcileri katıldı.

BÜYÜK HEDEFLERİMİZE EMİN ADIMLARLA GİDİYORUZ

Fuar açılışında yaptığı konuşmada, Türk turizminin son yıllarda hızla büyüdüğünü ve büyük başarılara imza attığını ifade eden Vali Şahin, “Türk turizmi son yıllarda büyük bir atılım içerisinde bulunmaktadır. Turizm geliri ve ülkemizi ziyaret eden turist sayısı olarak rekorlar kıran bir Türkiye var. 60 milyar dolar turizm geliri ve 60 milyon turist sayısı hedefine doğru emin adımlarla gidiyoruz.

Antalya bu rakamların üçte birini karşılayabilecek altyapıya ve hizmet sektörüne sahip. Geçen yıl 16 milyonu aşkın yabancı turist ağırladık. Bu yıl bu rakamları aşarak yeni rekorlar kıracağımızı görüyoruz. Turizm sektörünün iyi noktalara gelmesi için büyük emek gösteren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ile birlikte fuar alanındaki stantları gezen Vali Şahin, sektör temsilcileriyle sohbet ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Turizm sektörünün 2025 yılı planlarını sektördeki paydaşlarla paylaşmak için önemli bir platform sunacak olan fuar, Türkiye turizmini ilgilendiren hemen hemen tüm pazarların aynı çatı altında buluştuğu dünyadaki tek organizasyon olma özelliği taşıyor.

Editör: ADEM AYDIN