TELEFON DOLANDIRICILARI ORTADA “ CİRİT “ ATIYOR.

   Öncelikle Vakıfbank’ta mobil bankacılık hesabı olan kişiler dikkatli olmalıdır. Vakıfbank’ın logosu ve sitesi taklit edilerek;

Facebook ve Instagram sayfalarında,

-TOGG çekilişine katılmak ister misiniz ? diye bir soru sorulmaktadır . “EVET” dediğiniz anda “ sizi bankanıza yönlendiriyoruz “ yazısından sonra dolandırıcılar internetten hesabınızı ele geçirip, sanal banka hesaplarına havaleler yaparak hesapları boşaltmaktadırlar. Bankanın güvenlik sistemleri devreye girdiği anda bu “ şüpheli “ işlemleri durdurmaktadır.

Sakın TOGG çekilişi gibi tuzaklara katılmayın!

İkincisi, eski yöntem çalışan dolandırıcılar;

- kendilerinin polis olduğunu kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini ve bir kısmının yakalandığını ve teşhiş etmek için emniyete gelmeniz gerektiğini” söylüyorlar.

Sizi ikna etmek için tüm kimlik bilgilerinizi;

çocuklarınızı, varsa torunlarınızı, kullandığınız telefon numaralarını ve sosyal medya arkadaşlarınızı,

en son ziyaret ettiğiniz muayene olduğunuz doktorları isim ve soyismini söylemektedirler. Dostlar, tüm kimlik bilgilerimiz ve internetten yaptığımız işlemler birileri tarafından bilinmektedir. Bazı görevli gibi görünen kişiler bilgilerimizi bu dolandırıcı kişilere satmaktadırlar. Telaş etmeyin yeter, bunların polis ve benzer görevli olmadığın dikkatle dinleyen herkes anlayabilir.

CİDDİYE ALMAK

İnsanlar hayatı çok ciddiye alıp birçok mala sahip olmak için başka insanlara karşı adeta savaş açmaktadırlar.

İnsan hayatta geçici ve emanetçidir yaşadığı coğrafyada misafirdir. Aslında insanın kendisine ait olan tek şey “ yaşadığı hayat yani anılardır”

Bizim insanlarımızın bir kısmı “ kefenin cebi yoktur” derler ama diğer hırslı insanlar bunu bilmek ve görmek istemezler.

PARANIN İYİSİ KESEDE DURAN BAHÇENİN İYİSİ EVE YAKIN OLANI

Atalarımız; Paranın iyisi kesede duran, bahçenin iyisi eve yakın olan” demişlerdir.

Günümüzde insanların kesede para biriktirme/ tasarruf etme ortamı kalmamıştır. Çok az kişi bahçe veya bahçeli ev sahibi olabilir. Sonbahar yaprak dökümü, hazan/hüzün mevsimidir ama bu sene çok vatandaşımız için kış mevsimi ekonomik yönden zor geçecektir. Hayat hepimizi güzel günlerle, iyi insanlarla ve iyiliklerle karşılaştırsın.

BALIK AĞA GİRİNCE AKLI BAŞINA GELİRMİŞ.

Günümüzde insanlar ekonomik kiriz, hayat pahalılığı ve sosyal dokunun bozulması nedenleriyle “ şaşkın ördek” gibi olmuştur.

İnsanlar hiç düşünmeden yaptıkları hareketler sonucu başlarına kötü olaylar gelince yaptıklarının yanlışlığını anlamaktadırlar.

Foto; böğürtlen çiçekleri.