Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı unsurları tarafından son bir ayda 3 bin 114 saat seyir icra edildi. İcra edilen görevlerde 1508 adet gemi/tekne ve işletme kontrol edildi. Kontroller neticesinde mevzuatlara aykırı faaliyette bulunduğu tespit edilen 251 gemi/tekne ve işletmelere gerekli işlemler uygulandı.

   6 bin 318 şahsın sorgulaması yapıldı. 5 kişinin arama kaydının olduğu, 1 şahsın cezaevi firarisi olduğu tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı.

   Yapılan gemi/tekne kontrollerinde uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan 2 şahsa adli işlem uygulandı. Usulsüz içki satışı ve sunumu yapan 7 deniz aracına işlem yapılarak yaklaşık 600 şişe alkol ürünlerine el konuldu.

YÖRÜKLER, KEPEZ’İN KÜLTÜR ÇADIRINDA BULUŞTU YÖRÜKLER, KEPEZ’İN KÜLTÜR ÇADIRINDA BULUŞTU

   4 adet arama kurtarma görevi ve 3 adet tıbbi tahliye görevi icra edildi. Bu görevlerde 8 şahıs sağ olarak kurtarıldı. 1 şahsın cansız bedenine ulaşıldı.

    Çevre Kanunu’na muhalefetten 8 adet tekne/gemiye 400 bin TL, Su Ürünleri Kanunu’na muhalefetten 3 Şahsa 120 bin TL olmak üzere toplamda 520 bin TL idari para cezası uygulandı.

   1 düzensiz göç olayında 5 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarıldı.

Editör: ADEM AYDIN