Kaş'ın dünyaca ünlü antik kenti Patara'da yapılan Kore Edebiyatı Festivali etkinliklerle sona erdi.

   Antalya'nın Kaş İlçesinin Gelemiş Mahallesinin dünyaca ünlü antik kenti Patara'da Kore Edebiyatı Festivali etkinlikleri gerçekleştirildi.

   Kaş’ı ilk gördüğümüzde, yıl 1983, babam “ gızgızım buraya Kaş diyeceklerine doğrudan taş deseler daha iyiymiş” demişti. Yaslandığı ve denizin içine kadar inen kayalıklara bakıp. Son yıllarda Kaş-Aşk diyenler, yazanlar çoğaldı. İki gün önce son gününe yetiştiğim Kore Edebiyatı Festivali’nin detaylarını öğrenince “ hiçbir şey hayatın kendisi kadar şaşırtıcı olamaz” sözünü “ hiçbir yer Kaş kadar şaşırtıcı olamaz diye düşünmeye başladım ve Kaş’ın bir unvanı daha oldu benim için; Kaş, Taş, Aşk, Şaş… diye gidiyor.

   Patara’da muhkim Lotus Yayınevinin ev sahipliğinde yapılan 4 günlük Festivali baştan sona izleyen Kaş İlçesinin Gelemiş Mahalesinin dünyaca ünlü antik kenti Patara'da hayatını devam ettiren yeni Patara'lı Avukat Elifsu Dilek Şen’den okuyalım bu sıradışı festivali.

Edebiyat hayattır

   KORE EDEBİYATl FESTİVALİ TAMAMLANDl

1923 KAŞ SPOR BAŞKANLIĞINA  BEKİR GÖNCÜ SEÇİLDİ 1923 KAŞ SPOR BAŞKANLIĞINA  BEKİR GÖNCÜ SEÇİLDİ

   Kore Edebiyatına dayalı, Kore kültürü hakkında bir tanışma ve tartışma etkinliği düzenlemek amacıyla Kore Edebiyatı Festivali, Lotus Yayıncılık tarafından düzenlendi. Bu yıl ilk kez düzenlenen festivalde Kore edebiyatından kitaplar birlikte okunup, tartışıldı. Üç gün boyunca Kore müziği, sineması, kültürel öğelerle zenginleştirilmiş bir festival atmosferi yaratıldı.

   Lotus yayıncılığın sahibi Mehmet Ali Erdem, uzun yıllardır Kore Edebiyatı kitapları yayımlamaktadır. Lotus Yayıncılık Türkiye'de Kore Edebiyatının görünür hale gelmesi için önemli çabalar göstermiştir. İsmini Lotus çiçeğinden alır Lotus Yayınevi, Lotus, topraktan bağımsız olarak, su yüzeyinde yaşar, tertemiz ve berrak bir görünüme sahiptir. Lotus çiçeği anlamı yeniden doğuşu ve saflığı sembolize eder. Budizm'e göre her insan içerisinde enerji barındırır bu enerjiyi ortaya çıkartacak durumlara ihtiyacı vardır. Yeniden doğuş sayesinde her an insan içerisindeki enerjiyi yenileyip kendi nirvanasına ulaşma potansiyeli taşır. Lotus çiçeği bulanık sularda dahi önce yapraklarını açarak yeniden doğuşu başlatır ardından eşsiz güzellikteki çiçeklerini aşarak nirvanasına ulaşır. Aynı zamanda lotus çiçeği zorlu yollardan geçerek başarıya ulaşma anlamı taşır.

Editör: ADEM AYDIN