OKULLARDA TEHLİKE !

Kanlı Para Oyunu…

Değerli anne/babalar

Değerli öğretmenler lütfen evde ve okulda çocukların ellerini her gün kontrol ederek onları bu tehlikeli oyundan uzak tutalım…

Son zamanlarda sosyal medyada ve Tik Tok  isimli sosyal paylaşım sitesinde yayılan bir oyun var "kanlı para"adında. Kuvvetle muhtemel duymuşsunuzdur.

Oyun  bir cezalandırma sistemi üzerine  kurulu olup rakibin eline zarar verip kanatmayı amaçlıyor.

Oyun madeni paranın havaya atılmasıyla başlıyor. Elin ters tarafıyla tutulan para, parmakların arasına alarak sıkıştırılıyor. Para sabit tutulduktan sonra "kanlı para" denilerek 3 kere sert bir şekilde masaya vuruyor. Masaya vurulduğunda para düşerse ceza sistemi devreye giriyor.

Ceza ise :El yumruk yaparak masaya dik şekilde koyuyorlar ve karşı taraf parayı hızla eklem yerlerine fırlatıyor. Paranın geliş şiddetine göre elde kızarmalar, kanamalar meydana geliyor.Bu da enfeksiyonlara zemin hazırlıyor. Akımın hızla yayılmasından dolayı durumun farkedildiği okullarda yasak kararı geldi. Ancak birçok öğrenci yasak olmasına rağmen bu oyunu gizli gizli oynamaya devam ettirildiğini  bildirmek isterim.

Çocuklarımızı nerde,nasıl, neden, kimden koruyacağımıza şaşırdık, bu kez de çocuklarımızın ELLERİNE DİKKAT EDELİM.

Çocuklarınızı koruyup kollamak geleceğe hazırlamak için Gönül rahatlığıyla,Türklük gurur ve şuurunun, İslâm Ahlâk ve faziletinin kalplerde buluştuğu bayraklaştığı Ülkü Ocaklarına gençlerimizi gönderebilirsiniz.

Ülkü Ocakları'nın en kapsamlı çalışması "ODAK 2023" Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım öncülüğünde hazırlanmış,Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli tarafından öğrencilerimize hediye edilmiştir.

Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan her türlü kitap ve eğitim metaryallerine, Ülkü Ocakları İlçe Başkanlıkları aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

* Türkiye’nin en büyük dijital eğitim platformu Ülkü Ocakları Uzaktan Eğitim Merkezi Türk gençliğinin hizmetindedir.

* Eğitimde fırsat eşitliği

* Öğrenci merkezli

* Tam öğrenmeye dayalı

* Bilimsel temelli

* İnovatif - teknolojik eğitimler

* Alanında uzman eğitim kadrosu

*4K eğitim videoları

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise; LGS ve YKS sınav kapsamına uygun içerikleriyle, binlerce ders videosuyla zaman ve mekan kısıtlaması olmaksızın birçok içeriğiyle gençlerimizin eğitim hayatına katkı sunacağına inanıyoruz.

Bunların tamamını İlçe Ocağımızdan temin edebilirsiniz.

Ayrıca Ülkü Ocakları Kaş İlçe Başkanlığı olarak her hafta Perşembe günü Kıymetli Hatiplerimiz tarafından Kur'an Kerim Tilaveti ve Gençlerimize Türk ,İslâm ve Dünya tarihi ile ilgili eğitimler verilmektedir.

Çocuklarınızı güvenle Ülkü Ocakları'na gönderiniz.

Tüm Gençlerimizi Ocakta çay içmeye davet ediyorum. Ocakta Çay içen Genç sokakta Uyuşturucu vb şeyler içmez.

Allah'ın selamı ve bereketi hepimizin üzerine olsun

Var Olsun Ülkü Ocakları

Ne Mutlu Türküm Diyene

Ülkü Ocakları Kaş İlçe Başkanı