Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi, odanın kuruluşunun 69'uncu yılını geleneksel gala gecesi ile kutladı. Gecede, meslekte 25, 40 ve 50'nci yılını dolduran üyelere ve gecenin düzenlenmesine katkı veren firmalara plaket verildi.
MMO Antalya Şubesinin 69'uncu kuruluş yıl dönümü, bir otelde kutlandı. Geceye TMMOB MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, şube yönetim kurulu üyeleri, geçmiş dönem şube başkanları ve çok sayıda üye ile davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İbrahim Atmaca, geleneksel olarak düzenledikleri gala gecelerinin kendileri için önemine vurgu yaparak, "Odamızın 69. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bu sene çok önemli bir yıl. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize miras bıraktığı Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü. Büyük Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü kutluyorum" dedi.
'BİZLER MÜHENDİSLİK MESLEĞİNİN ÖNEMİNİ İFADE ETMEYE ÇALIŞTIK'
Atmaca, "Konuşmamın başında, 6 Şubat deprem felaketinde kaybettiğimiz canlarımızı bir kere daha anmak istiyorum. Dünyanın hiçbir coğrafyasında böyle bir felaketin tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum. Bizler mühendislik mesleğinin önemini her zaman ifade etmeye çalıştık. Bilimin, uzmanlığın, liyakatin önemini görmezden gelenlere, mühendisliğin önemini bir kez daha göstermiş oldu bu deprem. Oysa ki meslek odaları, bilim insanları ve alanında uzman, liyakat sahibi kişilerin uyarıları dikkate alınsaydı, deprem, sel, orman yangını ve birçok afette yaşadığımız sorunlar baştan engellenebilir, kayıplar azaltılabilirdi" diye konuştu.
'902 OLAN ÜYE SAYIMIZ 122 BİNİ GEÇTİ'
Başkan Atmaca, denetimlerin kamusal alanda kalmasını önemsediklerinin altını çizerek, “Muratpaşa ve Manavgat ilçelerinde güvenli asansör oranı yüzde 99'u aşmış durumda, diğer denetim yaptığımız bölgelerde de oranlar gitgide yükselmektedir" dedi. Başkan Atmaca'nın ardından konuşan Yunus Yener ise “69. yılına giren odamızın kuruluşunda 902 olan üye sayımız bugün 122 bini geçmiştir. Türkiye genelinde 18 şube, 97 il-ilçe temsilciliği, 10 mesleki denetim bürosu, yüzlerce işyeri temsilciliği, eğitim merkezimiz ve ülke çapında yaygın eğitim merkezleri, 4 uygulamalı eğitim merkezi, akredite onaylanmış kuruluşlarımız, 800'e yakın çalışanımız, düzenli yayın çalışmaları, ulusal ölçekli kongre, kurultay, sempozyumlar; binlerce kurs, seminer, söyleşi, panel ile büyük bir örgütlülüğe ulaşmış durumdayız. Eğitim programlarının üyelerimizin tüm uzmanlık alanlarını kapsayacak şekilde genişletme çalışmalarını da sürekli yapıyoruz" şeklinde konuştu.
'BOŞUNA MI OKUDUK'
TMMOB'un başlatmış olduğu 'Boşuna mı okuduk!' kampanyası hakkında da bilgi veren Başkan Yener, “Odalarımız ve İKK'lerle birlikte bir kampanya başlattık. Meslektaşlarımızın düşük ücret, işsizlik, yoksulluk gibi acil sorunları, mühendis asgari ücreti tespiti, özlük haklarımızın verilmesi, mesleki denetim yetkilerimizin tanınması ve meslektaş adaylarımızın sorunları dahil tüm sorunlarımıza yönelik bu kampanya, 19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları Dayanışma Günü'nde tüm yurtta yapılan, Cumhuriyetin 100. Yılında Haklarımız ve Geleceğimiz İçin Mücadeleyi Büyütüyoruz! başlıklı ortak açıklamalarla başladı. 'Boşuna mı Okuduk!' sözü kampanyanın odağında yer almaktadır. Eylül ve ekim aylarında bu söze gerekçe oluşturan tüm gerçekleri ülkemizin her köşesinde seslendireceğiz" ifadelerini kullandı.
Konuşmalarını ardından gecenin düzenlenmesine ve şube çalışmalarına katkı sunan destekçi firmalara, meslekte 50, 40 ve 25 yılını kutlayan üyelere plaketleri takdim edildi.