Genel

KUMLUCA ZİRAAT ODASl BAŞKANl SUYU TASARRUFLU KULLANILMASI KONUSUNDA UYARDl

   Kumluca İlçesine ay sonuna kadar yağmur yağmazsa üretim sekteye uğrar.

   Antalya’nın Kumluca ilçesinin Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce ilçede çiftçileri sulama suyunu tasarruflu kullanmaları konusunda uyardı.

   Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, Alakır Çayı üzerinde kurulu olan Kumluca Barajında su seviyenin kritik noktaları düşmesinin ardından çiftçileri sulama suyunu tasarruflu kullanmaları konusunda uyardı.

ADARSAN BARAN BARAJI TAMAMEN KURUDU, KUMLUCA BARAJI KRİTİK SEVİYEYE DÜŞTÜ

Ağustos ayında Kumluca Barajındaki su seviyesinin Ekim ayının 15 ine kadar yağmurların yağacağını göz önünde bulundurarak sulama suyunun yeteceğini söylediklerini belirten Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce yaptığı konuşmada; “Meteorolojik tahminlere baktığımızda Ekim ayında da yeterli yağışın olmadığını gözlemliyoruz. Buna bağlı olarak Alakır Çayı üzerinde kurulu olan barajımızda su seviyeleri kritik noktalara kadar indi. Sulama kanallarına haftanın 3 günü su verebiliyoruz. Çiftçilerimizin sulama suyunu kesinlikle tasarruflu kullanmaları gerekiyor” dedi.

EKİMDE YAĞMUR YAĞMAZSA ÖRTÜ ALTI ÜRETİM SETEYE UĞRAR

 Adrasan Barajının boş olduğunu belirten Başkan Kökce; “Geçen yıl Kış mevsiminde Adrasan Barajında yeterli önlem alınmadı. Adrasan Barajı Ağustos ayında tükendi.

 Kumluca Barajında o kadar önlem aldık. Barajdaki sulama suyunu ancak Ekim ayına kadar yetirebildik. Kumluca Barajından sulama kanallarına haftada 3 gün su verebiliyoruz. Kuraklık böyle devam ederse hafta da 2 gün ardından da hafta da 1 gününe düşüreceğiz. Ekim ayı sonuna kadar beklediğimiz yağışlar gelmezse Örtü Altı Sebze Üretiminde üretim sekteye uğrar. Kumluca ovasında sulama kanallarına ilaveten yer altı suyu kullanan çiftçilerimiz vardı. Yer altı suları da tükenmek üzere. Su dinamolarına 1 saat dayanan kaynaklar artık yarım saatte tükenmeye başladı. Çiftçilerimizin tedbirlerini almaları gerekiyor. Daha öncede defalarca belirttik. Kesinlikle bir an önce kapalı devre sulama sistemine geçmemiz gerekiyor. Devletimizden de bu konuda acil yatırım yapmasını bekliyoruz” dedi.