Genel

KEPEZ’İN 60 MAHALLESİNDE 1195 KİŞİYE KANSER TARAMA HİZMETİ

    Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Mobil Sağlık Merkezi ile bugüne kadar 60 mahallede kanser taraması gerçekleştirildiğini ve bu kapsamda 595 kişinin rahim ağzı kanseri, 600 kişinin ise meme kanseri taramasından faydalandığını bildirdi. 

Kepez Belediyesi’nin Mobil Sağlık Merkezi, ilçenin dört bir yanını gezerek mahalle sakinlerine ücretsiz kanser taraması hizmeti sunmaya devam ediyor. Mobil Sağlık Merkezi, geçtiğimiz günlerde kanser tarama hizmetini Duraliler Mahallesi’ne de taşıdı. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Mobil Sağlık Merkezi'nin Duraliler Mahallesi’ndeki çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Kocagöz, vatandaşlara sağlık taraması hizmetinden memnun olup olmadıklarını sorarak, istek ve taleplerini dinledi.

KANSER TARAMA HİZMETİYLE 60 MAHALLEYE ULAŞILDI

Kepez’de sürdürülen kanser taramaları hakkında bilgi veren Başkan Kocagöz, “İlçe sakinlerimizin sağlığı bizim için çok önemli. Mobil Sağlık Merkezimiz ile mahallelerimize kanser tarama hizmeti ulaştırıyoruz. Mobil Sağlık Merkezimiz bugüne kadar 60 mahallemize ulaştı. 595 vatandaşımız rahim ağzı, 600 vatandaşımız da meme kanseri tarama hizmetinden faydalandı. Kepez’in 68 mahallesinde kanser tarama hizmetlerini sürdürmeye devam edeceğiz. İlçe sakinlerimizin sağlığı bizim için çok önemli. Lütfen sağlığınızı ihmal etmeyin“ dedi.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Duraliler Mahallesi Muhtarı Erol Bakırcı ise mahalledeki sağlık hizmetinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e teşekkür etti. Bu taramalar ile bir kişinin dahi hayatına dokunabilmiş olmak çok önemli.  Erken teşhis hayat kurtarır” diyerek emeği geçen herkes teşekkür etti.

MOBİL SAĞLIK MERKEZİ TARAMALARI

Meme kanseri 40 ile 69 yaş, rahim ağzı kanseri 30 ile 65 yaş aralığı kadınlarda araştırılıyor. Mobil sağlık merkezinde, meme kanseri taraması için mamografi çekimi, rahim ağzı kanseri taraması için smear ve HPV DNA testi gerçekleştiriliyor. Mamografi sonuçları Ulusal Tarama Mamografi Raporlama Merkezi’ne, rahim ağzı kanseri tarama sonuçları Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığı Ulusal HPV Laboratuarı’na gönderiliyor. Tarama sonucunda risk grubuna girdiği tespit edilen hastalar hemen aranarak, konuya ilgili bilgilendiriliyor. Sağlık Bakanlığının imkânlarıyla tedavi altına alınıyor.