KAŞ

KAŞ’TA CUMHURİYET ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

   Kaş İlçesi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ve Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıldönümü etkinliklerle kutlanacak.

   Antalya’nın Kaş İlçesi, Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Her yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla adından söz ettiren Kaş, yine Türkiye’deki diğer kutlamalardan farklı olarak ülkenin dört bir yanından gelen misafirleriyle Atatürk’ün ilke ve inkılâplarına bağlı şekilde Cumhuriyet’in 101. yaşını kutlayacak.

Cumhuriyet’in 101. yıl kutlamaları 28 Ekim Pazartesi günü saat 13:00’de Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Çelenklerin sunulmasına müteakiben bir dakikalık saygı duruşu, sonrasında İstiklal Marşı ile birlikte Şanlı Bayrak göndere çekilecek. 29 Ekim Salı günü ise saat 09:00’da başlayacak olan Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar tarafından Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulünün ardından Kaymakam Tevfik Kumbasar, Garnizon Komutanı ve Kaş Belediye Başkanı tarafından resmi geçide katılanların ve halkın bayramı kutlanacak.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI 101. YILI KUTLAMA PROGRAMI

27 EKİM PAZAR GÜNÜ PROGRAMI

a) Ecdadın Yolunda Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü.

Antalya Valisi Hulisi Şahin’in önderliğinde halkın katılımı ile

Yer: Gelibolu Mevkiinden başlamak üzere Topçu Yolunda

Saat:10:00

b) Meis baskınında şehit düşen 37 şehidimizi anma ve denize çelenk atılması ve 37 dalgıcınn su altından Türk Bayrakları ile çıkışı programı.

Yer: Protokol teknesi ile 5 adalar mevkii.

28 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ PROGRAMI

a) Çelenk sunma programı

(Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı - Belediye Başkanlığı Çelengi)

Yer: Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı Önü Saat:13:00

b) 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması

29 EKİM SALI GÜNÜ PROGRAMI

a) Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar’ın Tebrikleri Kabul Etmesi

Yer: Kaymakamlık Makamı Saat: 09:00

b) Cumhuriyet Bayramı Kutlama Törenleri

Yer: Kaş Cumhuriyet Meydanı Saat: 09:30

   Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar Garnizon Komutanı ve Kaş Belediye Başkanı halkın bayramını kutlayacak.

   1 Dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız ile Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek.

   Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konuşmalarını yapacak.

   Kaş Anadolu Lisesi öğrencisinin okuyacağı şiir.

    Merkez İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi.

   Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi

    Kaş MTAL öğrencilerinin hazırladığı oratoryo

   Kaş MTAL öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi

   Resmi geçit töreni (Bayraklar, Flamalar, Okullar)

> Kapanış

c) 29 Ekim 2024 tarih ve saat 19:23`de Kaş D 400 Büyük Kavşaktan başlayan Fener Alayı Etkinliği

KAŞ BELEDİYESİ TARAFINDAN CUMHURİYET BAYRAMI KOSERLERİ

KAŞ'TA CUMHURİYET COŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞAYALlM

28 Ekim Pazartesi Günü Kaş Cumhuriyet Meydanında  20:45’te  Likya Müzik Akademi Kalkan Ritim Kulübü, Kaş Cumhuriyet Meydanında Saat 21:00’de DJ Cell Performans,  Kaş Cumhuriyet Meydanında Saat 22:00’de Serra Erkoç konseri

29 Ekim Salı Günü Kaş İlçe Merkezi girişi Kaş Seyir Terası saat 19:23’te Fener Alayı eşliğinde kortej yürüyüşü saat 20:15’te Kaş Cumhuriyet Meydanında DJ Cell Performans, Kaş Cumhuriyet Meydanı saat 21:00’de Özge Fışkın ve Soner Arıca konserleri

   Cumhuriyet'in 100. yıl programı 29 Ekim Salı Günü saat 19:23'te Kaş İlçe girişindeki Kaş Seyir Terası'ndan Cumhuriyet Meydanına fener alayı eşliğinde kortej yürüyüşü. Kaş Cumhuriyet Meydanında saat 20:15'da Dj Cell Performans ve 20:30’da Özge Fışkın ve Soner Arıca konserleriyle etkinlikler devam edecek.

  KAŞ'I '101. YIL' COŞKUSU SARDI

  Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını'na ilişkin kutlama programı belli oldu. Kaş İlçesine yakışır bir şekilde kutlanacak.

KAŞ'TA CUMHURİYET COŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞAYALlM

 Kaş’ta Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşayalım

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıl dönümü Kaş İlçesinde coşku içerisinde ve etkinliklerle kutlanacak. Belediyenin düzenleyeceği etkinliklerle iki güne yayılacak Cumhuriyet Bayramı kutlamaları halka en güzel şekilde yansıtılacak. Bu kapsamda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konserleri gerçekleştirilecek.

   28 Ekim Pazartesi akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda Likya Müzik Akademi-Kalkan Ritim Kulübü ile başlayacak programda, DJ Cell Performans, ardından 22:00’da Serra Erkoç sahne alacak. 

   29 Ekim Salı günü ise saat 19:23’te Kaş Seyir Terası Büyük Kavşak yakınında Fener Alayı eşliğinde Kortej Yürüyüşü ile başlayacak kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı’nda konserlerle devam edecek. Önce DJ Cell Performans, sonrasında Özge Fışkın ve saat 22:30’da Soner Arıca konser programıyla Cumhuriyet coşkusu birlikte yaşanacak.

   Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan yaptığı konuşmada;" 28 Ekim Pazartesi ve 29 Ekim Salı Günü Kaş İlçesinde yapılacak olan Cumhuriyet'in kuruluşunun 101'inci yıl dönümü kutlama etkinlikleri 28 Pazartesi ve 29 Ekim Salı Günü yapılacak. Belediyemiz tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri ve Cumhuriyet Konserlerine kutlama programına tüm halkımızı ve ilçedeki yerli ve yabancı tatilci konuklarımızı davet ediyorum."Dedi.