KAŞ

KAŞ'IN FERDİ TAYFUR'U YUSUF MUSLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

   Söylediği Ferdi Tayfur şarkılarıyla Kaşlılar tarafından Kaş’ın Ferdi Tayfur’u olarak bilinen Yusuf Muslu son yolculuğuna uğurlandı.

   Kaş'ın sevilen sayılan İlçenin yerli ailelerinden Muslu ailesinin Merhum Durdali Muslu (Garip amca) ve Fatma Muslu'nun çocuklarından 58 yaşındaki Yusuf Muslu kanser illetine yenik düşerek vefat etti. Günlük hayatta olduğu gibi her zaman her yerde özellikle düğünlerde, nişanlarda Kaşlıların veya eğlence sahiplerin ricasıyla ünlü şarkıcı Ferdi Tayfur’un şarkılarını söyler ve seyircilere dinletirdi. Kısacası Kaş'ın yerli Ferdi Tayfur’uydu, Ferdi Tayfur gibi onunda yanık, ağlamaklı güzel sesi vardı. O Ferdi Tayfur şarkılarını söylerken sanki karşımızda Ferdi Tayfur şarkı söylüyordu. Düğünlerde özel günlerde Ferdi Tayfur şarkıları söyler dinleyeni dinletir. Eskilere Ferdi Tayfur’un genlik yıllarımızda söylediği o gençlik yıllarımıza götürürdü. Söylediği Ferdi Tayfur şarkılarıyla kah ağlatır, kah duygulandırır, kah içlendirirdi. Baba mesleği balıkçıkta yapan merhum Yusuf Mulslu konservatuvar mezunu oğlu ve kızıyla birlikte düğünlerde, nişanlarda, özel günlerde müzik proğramı yapar ve oğluyla birlikte saz çalar Ferdi Tayfur şarkılarını söylerdi. 58 yaşında kanserden vefat eden Yusuf Muslu işine gücüne gücüne bağlı, sadıktı, Kaş İlçesinde herkes tarafından sevilen sayılan saygın biriydi. Evli 1kız ve 1 erkek olmak üzere 2 evladı vardı.

   Merhum Yusuf Muslu Cenazesi 29 Ağustos Perşembe günü Kaş İlçesindeki Süleyman Çavuş Camiinde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Kaş İlçesindeki Yüzbaşı Hasan Fehmi Sokullu Mezarlığında defnedildi. Merhum Yusuf Muslu arkadaşımıza Kaş Aydın Haber Gazetesi ve internet Web Sitesi ailesi olarak Allahtan rahmet diler, mekanı cennet ruhu şad olsun. İnşallah nurlar içinde yatsın. Ailesine, akrabalarına, sevenlerine ve Kaş halkına başsağlığı diler, geride kalanlara Allah'tan sabır temenni ederiz.