Kaş İlçesine yağan şiddetli dolu ve ardından yağan kar hayatı olumsuz etkiledi.

  Kaş- Demre- Antalya- Gömbe- Elmalı karayolu şiddetli yağan kar ve ardından yağan kar nedeniyle uzun süre trafiğe kapanarak aksattı. Şiddetli dolu ve kar yağışı nedeniyle Kaş- Antalya karayolu Yavu, Sarılar,  Ağullu, Gömbe, Sütleğen, Yuvacık Mahalleleri başta olmak üzere ilçenin birçok mahallesinde ulaşım olumsuz etkilenirken trafikte aksamalar meydana geldi. Dolu vr kar yağışı nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Kaş İlçesinin Sarılar, Yavu, Ağullu, Gömbe Karayolu mevkiine ani yağan şiddetli dolu ve ardından kar yağışı karayolunu beyaza bürüdü. Karayolu üzerinde trafikte aksamaklar nedeniyle Kaş Belediye Ekipleri tarafından yolu trafiğe açmak için çalışmalar başlatıldı. Şiddetli ani yağan dolu ve kar yağışı sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kaş – Antalya karayolu özellikle Sarılar, Yavu Mahallesi D-400 Karayolunda Pazar Günü saat 16:00 sıralarında şiddetli başlayan ani dolu ve kar yağışı sürücülere, araçlara ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yoğun yağış nedeniyle ilerleyemeyen sürücüler, araçlarını yol kenarında park etti. Kış lastiği ve zinciri takılı olmayan araçlar başta olmak üzere çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Kaş Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgede güvenlik önlemleri alırken Kaş Belediye ve Karayolları ekipleri de karayolunda kar temizleme çalışmaları yaptı.

  KAŞ'TA AHIR ÇÖKTÜ KEÇİLER TELEF OLDU

  Kaş'ın Çukurbağ Mahallesinde kar yağışından dolayı hayvan ahırı çöktü. Hayvan Ahırı içindeki keçiler telef oldu. Kaş İlçesinin Çukurbağ Mahallesi (Köyü) çobanlık yapan İlyas Taşkıran'a ait hayvan ağırının kar yağışından dolayı ahır çöktü. Keçiler telef oldu. Hayvanların sahibi İlyas Taşkıran birçok keçisinin telef olmasından çok üzüntülü olduğunu uzun zaman yetkililerden yardım ve destek beklediğini belirterek maddi ve manevi zararının karşılanmasını bekliyorum dedi. Çukurbağ Mahallesi ( Köyü) muhtarı Ali Rıza Öncü yaptığı konuşmada;" Çukurbağ Köyümüzde oturan yörük İlyas Taşkıran'a köyümüze yağan kar yağışı sonucu yetiştirdiği keçilerini ait ahırının çökmesi sonucu birçok keçisini kaybetmesi, keçilerinin telef olması nedeniyle geçmiş olsun."Dedi.

KAŞ'TA ALTlN PALET SUALTl GÖRÜNTÜLEME TÜRKİYE ŞAMPİYONASl ÖDÜL TÖRENİ KAŞ'TA ALTlN PALET SUALTl GÖRÜNTÜLEME TÜRKİYE ŞAMPİYONASl ÖDÜL TÖRENİ

Editör: ADEM AYDIN