KAŞ GÜRSU’DA YÖRESEL ÜRÜNLER ETKİNLİĞİ YAPILDI

    Kaş'ın Gürsu (Köyre) Mahallesi'nde düzenlenen Yöresel Ürünler Etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

   Antalya’nın Kaş ilçesinin Gürsu eski adıyla (Köyre Köyünde) Mahallesi'nde Yöresel Ürünler Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında köylüler ve etkinliğe katılan konuklar ünlü Halk Müziği Sanatçısı Ümmü Erbil ve Şaban Gürsoy’un birbirinden hareketli söylediği müzik eşliğinde oynayarak eğlendiler. Etkinlikte konserlerin yanı sıra, farklı TAHİN Yeme, Pekmez Yeme gibi yarışmalar yapıldı. Etkinliğe Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Sivil toplum kuruluşu başkanları, temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan ve Kaş Belediyesinden herhangi bir temsilcinin ve görevlinin bulunmaması dikkat çekti.

  Kaş'ın eski adı “Köyre” olan Gürsu Mahallesi’nde mahalle Muhtarı Eyüp Armutçu tarafından yöresel ürünlerin yaşatılması, tanıtılması ve yeni kuşaklara aktarılması amacıyla etkinlik düzenlendi.

  MUHTAR EYÜP ARMUTÇU: "TAHİNİ MARKALAŞTIRlYORUZ"

 Gürsu Mahalle Muhtarı Eyüp Armutçu yaptığı konuşmada; “Pekmezi, nerdeği, tahini markalaştırıyoruz ama Yörük kültürümüzü de markalaştırmak, devam ettirmek, gelecek nesillere aktarmak da bizim görevimiz. Bu kültürün özünde sevgi, dostluk, kardeşlik, doğayı sevmek, doğayla birlikte yaşamak var. Bunları da yaşatacağız, korumaya devam edeceğiz” dedi.

   Etkinlikte vatandaşların katılımıyla yöresel ürünlerle ilgili yarışmalar yapıldı. Tahin ve pekmez yeme yarışmaları yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Etkinlik, sanatçılar Ümmü Erbil ve Şaban Gürsoy'un konuklara verdiği konserlerle sona erdi. 

1923 KAŞ SPOR'DAN KEPEZ SPORA TRANSFER 1923 KAŞ SPOR'DAN KEPEZ SPORA TRANSFER

  KAŞ GÜRSU YÖRESEL ÜRÜNLER ETKİNLİĞİ COŞKUSU

 Kaş'ın Gürsu Mahallesinde geleneksel Kaş Gürsu Yöresel Ürünler Etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çalışkan etkinlikle ilgili olarak yaptığı konuşmada;" Gürsu KÖYRE) Mahallemizde 3. Düzenlenen Yöresel Ürünler Etlinliği programına katıldık emeği geçen herkese teşekkür ederiz."Dedi.

Editör: ADEM AYDIN