EMITT FUARININ ODAK NOKTASI KAŞ OLDU

KAŞ'TA ALTlN PALET SUALTl GÖRÜNTÜLEME TÜRKİYE ŞAMPİYONASl ÖDÜL TÖRENİ KAŞ'TA ALTlN PALET SUALTl GÖRÜNTÜLEME TÜRKİYE ŞAMPİYONASl ÖDÜL TÖRENİ

  Dünya ve Türkiye turizminin en önemli buluşma noktalarından biri olan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Antalya’nın turistik Kaş İlçesi 50 metrekarelik standta tanıtıldı. Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Abdullah Hamarat ve turizm İşletmecileri olmak üzere kalabalık bir ekiple Kaş Standı’nda Kaş’ın tanıtımını yaptı.

   Bu yıl 27. kez kapılarını açan Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda  (EMIIT), Antalya’nın Kaş İlçesi’nin tanıtımı yapıldı. Fuarda Kaş’ı Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, AK Parti Kaş İlçe Başkanı Okay Bilgin, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Abdullah Hamarat, Kaş Belediye Meclisi Üyeleri, turizmciler temsil etti. Standa gelenlere ziyaretçilere Kaş’a özgü ada çayı, tahin, keçiboynuzu pekmezi hediye edildi. Ziyaretçilere Kaş’ı tanıtan kitapçıklar, broşürler, Kaş turizm haritası verildi. Kaş standında sürekli video gösterimi olarak Kaş’ın alternatif turizm olanakları olan dalış, dağ bisikleti, kanyon ve yayla yürüyüşü, yamaç paraşütü,  kano, kaya tırmanışı, Kaş’ın tarihi simgeleri olan Patara Antik Kenti, Santhos Antik Kenti’nin, Kaş’ın ünlü plajları olan Kaputaş Plajı, Patara, Büyük Çakıl, Küçük Çakıl Plajlarının tanıtımı yapıldı.

   Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş fuarla ilgili olarak yaptığı konuşmada” Kaş, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen turizm merkezi. Özellikle alternatif turizmde bir marka. Dünyanın önemli dalış merkezi. Dünyanın en ünlü iki plajı Patara ve Kaputaş plajları Kaş’ta. Her türlü alternatif turizm olanakları var. Likya Birliği’ni başkenti olan Patara Antik Kenti, Türkiye’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan 19 eserinden biri olan Xanthos Antik Kenti Kaş’ta. Bu kadar zenginliği olan dünya cenneti, Kaşımızı bir bütün olarak tanıtmanın gayreti içindeyiz. Standımıza gösterilen ilgi bu yaz Kaş turizminin zirve yapacağının önemli göstergesi” dedi.

Editör: ADEM AYDIN