1923 KAŞ SPOR BAŞKANLIĞINA  BEKİR GÖNCÜ SEÇİLDİ 1923 KAŞ SPOR BAŞKANLIĞINA  BEKİR GÖNCÜ SEÇİLDİ

   Kaş’ın geleneksel Cuma Pazarında Gıda Mühendisi Elif Aka’nın yaptığı doğal reçel ve ürünleri pazarda satıyor.

   Kaş İlçesinde her hafta Cuma günleri kurulan geleneksel Cuma Pazarı bu hafta da Kaş’ın doğal lezzetlerine ev sahipliği yapıyor. 2014 yılında İzmir'de başladığı lezzet yolculuğunu, 2018'den beri İzmir'de pazara taşıyan Gıda Mühendisi Elif Aka, Bursa’dan Kaş’a uzanan bu tat dolu serüveniyle ziyaretçileri büyülüyor. Elif Hanım, meyvenin tadının ve kokusunun lezzet üzerinde büyük bir etkisi olduğunu belirtiyor. "Kaş'ta meyvenin kokusu bile farklı," diyen Aka, mevsimine göre nar, erik, karadut, mandalina ve limon reçelleri yaparak bu eşsiz aromaları sofralara taşıyor. Türk müşterilerinin en çok mandalina reçelini sevdiğini, yabancı ziyaretçilerin ise turunç reçeline hayran kaldığını söylüyor.

   Elif Aka'nın tezgahında sadece reçel değil, birçok doğal ürün de bulunuyor. Toz biber, pancar kurusu, yeşil erik pestili, pancar tozu, kekik, portakal kurusu ve adaçayı gibi çeşitli doğal baharatlar ve kurutulmuş meyveler de satışa sunuluyor. Bu ürünler, özellikle vakti olmayan veya bu lezzetlere ulaşamayan insanlar için büyük bir kolaylık sağlıyor.

   Mühendis Aka, "Yapamayan, vakti olmayan veya ulaşamayan insanlar için yola çıktık," diyerek bu yolculuğun amacını özetliyor. Kaş Cuma Pazarı'ndaki tezgahında, doğal ve sağlıklı ürünleriyle hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Elif Aka’nın özenle hazırladığı ürünleri tatmak ve bu eşsiz lezzetleri keşfetmek için Kaş Cuma Pazarı’nı ziyaret etmek yeterli. Ege’nin kokulu lezzetlerini ve doğallığını Kaş’a taşıyan Elif Aka, herkesi bu lezzet dolu dünyaya davet ediyor.

  Mühendis Elif Aka’nın özenle hazırladığı ürünleri tatmak ve bu eşsiz lezzetleri keşfetmek için Kaş Cuma Pazarı’nı ziyaret etmek yeterli. Ege’nin kokulu lezzetlerini ve doğallığını Kaş’a taşıyan Elif Aka, herkesi bu lezzet dolu dünyaya davet ediyor. Daha fazla bilgi ve güncel paylaşımlar için Instagram’da Ege Kokulu Lezzetler sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Elif Aka’nın özenle hazırladığı ürünleri tatmak ve bu eşsiz lezzetleri keşfetmek için Kaş Cuma Pazarı’nı ziyaret etmek yeterli. Ege’nin kokulu lezzetlerini ve doğallığını Kaş’a taşıyan Elif Aka, herkesi bu lezzet dolu dünyaya davet ediyor. Daha fazla bilgi ve güncel paylaşımlar için Instagram’da Ege Kokulu Lezzetler sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Editör: ADEM AYDIN