KAŞ ÇUKURBAĞ NEREYE GİDİYOR?.

   Doğduğum büyüdüğüm, atalarımızın yurdu Çukurbağ Köyü yeni adıyla mahalle artık köy ve mahalle olmaktan çıkmış bilinmeyen bir yöne gitmektedir.

    Artık orası ikinci adres lüks konutlar ve tatil villaları bölgesi olmuş ve daha da olacaktır. Mahallemizin geleceğini düşünen ve sorgulayan bundan endişe eden birkaç kişi belki vardır, onların da günlük ticari ve siyasal ortamda sesi çıkmamaktadır. Üzgünüm ama birçok kişi dedelerinin tarla ve badem bahçelerinin imara ne zaman gireceğini beklemekte ve sadece onu sormaktadırlar. Çünkü torunlar için  paraya ve gelire ihtiyaç vardır. Bu konuda kimseyi suçlamıyorum, değişen hayat koşulları herkesi  bu yönde çaresiz bırakmıştır. Ortadoğu kültüründe bizde yaygın olan “ çocuklara ve torunlara mal servet bırakma” düşüncesi anne ve babalar üzerinde korkunç bir baskı oluşturmaktadır.

  Köy ve mahalle olmaktan çıkmış ilçe merkezine en yakın ( 7 km) olan bu mahalle, ilçenin konut ve tatil konutları bölgesi olabilir, bu konuda yaşanan sıkıntıları giderebilir. Bunun için ortak akılla geçmişteki hatalardan ders alarak  modern bir plan yapılması gerekiyor. Dost, ahbap ilişkileri ile yaptığımız imar planları ile Kaş merkezini yaşanmaz hale getirdik. Çukurbağ’ı modern bir yerleşim yeri olarak planlayıp ilçe merkezindeki olumsuzlukları ve güncel sorunları çözmek gerekiyor . İlçe merkezinin batıya büyüme şansı yoktur. Kent kuzeye doğru büyüyecektir. Otogar o bölgeye yapılmıştır.En çok tapulu arazi ve imarlı arsa ilçede tek Çukurbağ’da vardır.

 Çukurbağ’ın sorunları ve yönetimi artık muhtar  Ali Rıza Öncü’nün omuzlarına çok ağır gelir. Profesyonel kadrolar tarafından  planlamalar yapılmalı, bir ilçe gibi özel bir yönetim uygulanmalıdır .

Aksi taktirde yol; otopark,içme suyu ve kanalizasyon gibi sorunlar çığ gibi büyüyecek, orayı dedesinin köyü gibi değil rant kapısı gibi gören  yerli ve yabancı  duyarsız kişiler tarafından talan edilen Bodrum’un semti gibi bir yer olacaktır.