KAŞ

KAŞ BEZİRGAN SEYİR TEPESİ HALKINDIR HALKIN OLACAK

    “Bezirgan Seyir Tepesi halkındır, halkın kalacak!”

     Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Bezirgan Mahallesi’nde “Bezirgan Konaklamasız Orman İşletme Hakkının Kiraya Verilmesi gerekçeli ihale” konusunda basın açıklaması yapıldı.

Kaş Belediyesi Meclis Üyesi Uğur Ünal’ın okuduğu basın açıklaması şu şekilde: “Bugün burada toplanma sebebimiz, Kaş Orman İşletme Müdürlüğünün 5 eylül 2024 tarihinde yaptığı Bezirgan Konaklamasız Orman İşletme Hakkının Kiraya Verilmesi gerekçeli ihaledir.

Bahsedilen orman parkı bulunduğumuz alandır. Bu alan 20 dönümdür. Kiralama süresi de 20 yıldır. Yani demek oluyor ki, Allah’ın lütfu olan bu güzellikler 20 yıl boyunca halka kapatılmıştır. Bir başka yönüyle de bölge halkı bu şahane manzarayı mavi ve yeşilin buluştuğu muhteşem tabloyu izleyebilmek için birilerine para ödemek zorunda kalacak .

Bilinsin ki, buna müsaade etmeyeceğiz. Gerek Kaş Belediyesi gerek Bezirgan Muhtarlığı, halkımızın da desteğiyle gerekli müdahaleleri yapmış, itiraz dilekçemizi gerekli kurumlara sunmuştur.

Bir önemli ve hayati husus daha vardır ki, ihalenin yapılmadan önce yetkililerin gözünden kaçmış olduğunu düşünüyoruz.

Seyir Tepesi ve etrafında uzun zamandan beri yaban keçileri, geyikler, çeşitli keklik türleri ve kuş çeşitleri vardır. Uzun zamandan beri burada yaşam alanlarında varlık göstermektedirler.

İhale sonucu gereği, bölgede çalışacak olan kepçe, greyder, dozer gibi tahrip gücü yüksek makineler, bu canlıların yaşam alanlarını yok edecektir. Meydana gelecek olan betonlaşma ise bir çok ağaç türünü ortadan kaldıracaktır. Bu durumu ihaleye muhatap kurum ve kuruluşlara özenle hatırlatırız.

Son olarak diyoruz ki, Bezirgan Seyir Tepesi halkındır, halkın kalacak! Halka ait olanı halkla beraber geri alacağız!”

Basın açıklamasını, Belediye Meclis Üyeleri Erkan Demirci, Aşkın Yenier, İsmail Şah Yılmaz, Cihan Karagül, Mehmet Kocaer ve Cemil Tufan ile Bezirgan Mahallesi Muhtarı Salih Sarıca da takip etti.