FİNİKE-DEMRE-KAŞ ÇEVRE PLATFORMUNDAN DEMRE BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET FİNİKE-DEMRE-KAŞ ÇEVRE PLATFORMUNDAN DEMRE BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

   Isparta'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın çeşitli birimlerinde görev yapan 240 güvenlik görevlisine Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen 2 günlük seminerde çeşitli eğitimler verildi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan KAAN Projesi kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı birimlerde görev yapan güvenlik görevlilerine her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim verildi. Said-i Nursi Kız Öğrenci Yurdu konferans salonunda iki gün süren seminere 240 personel katıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı Polis Başmüfettişleri tarafından verilen seminerde; özel güvenlik hukuku, genel kollukla ilişkiler KAAN uygulaması, güvenlik farkındalığı, etkili iletişim ve öfke kontrolü, kitle psikolojisi, toplumsal olaylara müdahale esasları, asayiş hizmetleri, uyuşturucu madde bilgileri ve terörle mücadele konularında bilgi aktarıldı.

2019 yılında hayata geçirilen KAAN uygulamasında genel kolluk kuvvetleri ile özel güvenlik görevlilerinin entegrasyonunun öngörüldüğünü belirten Emniyet Başmüfettişi Ali Adıgüzel, "Emniyet Genel Müdürlüğü nezdinde görev yapan 320 bin emniyet mensubu bulunuyor. Özel güvenlik görevlisi olarak görev yapan personel sayısı ise 450 bin civarında. KAAN uygulaması ile emniyet suç ve suçlular ile mücadelede 770 bin çift göz ile hizmet vermiş oluyor. Özel güvenlik görevlilerimizin cep telefonlarına indirdikleri uygulamada gördükleri suç unsurlarını buradan bildirmeleri durumunda hemen Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerimizdeki personele düşüyor ve suçun unsuruna göre o ihbar emniyetin ilgili birimine anında iletilerek müdahale sağlanıyor. Bu nedenle KAAN uygulamasının daha iyi anlaşılması ve etkin kullanılması için her yıl düzenli olarak bu eğitimleri veriyoruz" dedi.

Editör: ADEM AYDIN