KAŞ

GAZİLER GURURUMUZDUR

    KAŞ'TA GAZİLER GÜNÜNDE GAZİLER ANILDl

    Kaş’ta 19 Eylül Gaziler Günü anma programı düzenlendi.

   Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Mustafa Kemal Atatürk’e “gazi” unvanı ve “mareşal” rütbesi vermesinin 103. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Antalya’nın Kaş ilçesinde anma programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreniyle başlayan anma programına, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, Belediye Başkanı Erol Demirhan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Huzeyfe Erdemir, İlçe Jandarma Komutanı Özgen Akgün, Emniyet Müdürü Suat Kutbay, MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, MHP Antalya İl Başkanlığına vekaleten teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Caner Suvaroğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, gaziler, gazi ve şehit aileleri katıldı. Törende, Kaş Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

   Deniz Üsteğmen Anıl Canbaz, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada;“Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu aziz vatanın birliğine, bölünmezliğine, ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğilir, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımı sunarım.” Dedi.

Komutan Canbaz’ın konuşmasının ardından program, şehit yakınları ve gaziler için Akçagerme Turizm Park Tesisleri'nde gaziler ile şehit ve gazi aileleri onuruna kahvaltı proğramı düzenlendi. Kahvaltıda bir araya gelen ilçe protokolü ile gazi ve şehit aileleri hem kahvaltı yaptılar, hem de sohbet ettiler.