Genel

FİNİKE-DEMRE-KAŞ ÇEVRE PLATFORMUNDAN DEMRE BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

   Finike-Demre-Kaş Çevre Platformu bileşenleri Demre Belediye Başkanı Fahri Duran'a ziyarette bulundu.

   Finike-Demre-Kaş Çevre Platformu ( FDK Çevre Platformu ) bileşenleri Demre Belediye Başkanı Fahri Duran'ı ziyaret etti. Başkanı makamında ziyaret eden heyet bir süre sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Başkan Duran konuklara ikramlarda bulundu.

   Meral Çiyan Şenerdi ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada;" Finike-Demre-Kaş Çevre Platformu ( FDK Çevre Platformu) bileşenleri olarak Demre Belediye Başkanı Sayın Fahri Duran’ı ziyaret ettik.

Başkanlığa seçilmesinden dolayı kutladık ve Finike Demre Kaş Bölünmüş Yol Projesi ( kısaca OTOYOL) ile ilgili bilgileri ve son durumu paylaştık.

Söz konusu PROJE ile ilgili ÇED süreci devam etmektedir.

Resmi ÇED RAPORU kendi içinde bile projenin çevreye  ve insan yaşamına olumsuz etkilerinin bir kısmını  açıkça belirtmektedir. Raporda yer verilmeyen veya görmezden gelinen olası tahribatın boyutları ve sonuçları kamuoyuna açıklanmalıdır.

Bu, zararsız ve masum bir proje değildir; geçtiği yerlerde ve çevresinde tarım alanlarına, ormanlık alanlarına, tarihi alanlara, su kaynaklarına, doğal yaşama, bitki örtüsüne, insan yaşamına zarar verecek veya yok edecektir. Şu an tam hesaplanamayan veya açıklanmayan maddi boyutuyla ülkemizin kısıtlı maddi kaynaklarında ciddi bir harcamaya yol açacağı açıktır.

Projeyi hazırlayan Karayolları 13. Bölge Müdürlüğüne sesleniyorum: Proje konusu otoyol güzergahını dağların arkasına alın ve İlçelerimize düzgün bağlantılar verin ve daha fazla oyalanmadan mevcut yollarımızı genişletin, iyileştirin, bakımını yapın. En acil be gerekli ihtiyacımız budur."Dedi.