KAŞ

 ETKİNLİK GÜRSU’YU COŞTURDU

  KAŞ’TA YÖRESEL ÜRÜNLER ETKİNLİĞİ COŞKUSU

  KAŞ'TA YÖRESEL ÜRÜNLER ETKİNLİĞİ YAPILDI

   Kaş’ın Gürsu  (Köyre Köyü) Mahallesi’nde Yöresel Ürünler Etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik kapsamında köylüler ve etkinliğe katılan konuklar ünlü Halk Müziği Sanatçısı Ümmü Erbil ve Ramazan Çelik’in birbirinden hareketli söylediğimüzik eşliğinde oynayarak eğlendiler.

  Antalya’nın Kaş ilçesinde “Gürsu (Köyre) Mahallesi Yöresel Ürünler Etkinliği” gerçekleştirildi. Etkinlikte, konserlerin yanı sıra, farklı yarışmalar yapıldı. Kaş Belediyesince eski adı “Köyre” olan Gürsu Mahallesi’nde yöresel ürünlerin yaşatılması, tanıtılması ve yeni kuşaklara aktarılması amacıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliklere Kaş  Kaymakamı Tevfik Kumbasar, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş,  Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem, DSİ Bölge Müdürü Özhan Erdanışman, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Sanayi ve Teknoloji Antalya İl Müdürü Ömer Ersoy, İl Sağlık Müdür yardımcısı Yusuf Günay, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Özen, Türsap Batı Akdeniz Başkanı Rıza Perçin Siyasi Parti temsilcileri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

   Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, etkinlikte Gürsu Sosyal Yaşam Alanı’nda yaptığı konuşmada;” Kaş Belediyesince tamamlanan ve devam eden projeler ilçemiz için mahallelerimiz için çok önemli. ilçedeki 54 mahalleye ihtiyaçlar doğrultusunda hizmetler götürüyoruz. Mevcut kaynaklarla sınırsız talepleri karşılamak için gece gündüz mücadele ediyoruz. Bunu yaparken, bütün kamu kurumlarımızla müştereken çalışıyoruz, bakanlıklarımızın desteğini alıyoruz. Önceki kaymakamlarımıza, bürokratlarımıza, milletvekillerimize de teşekkür ediyoruz. Bunun yanı sıra kültürel, sanatsal ve yöresel etkinlikler yapıyoruz.Bunları bölgemizde çeşitli zamanlarda gerçekleştiriyoruz. Yürütülen bir projeyle BAKA ile Barak Kilimi dokumacılığının yaşatılması için çalışıyoruz. Köyre Tahinini, hem Türkiye’de hem de dünyada bu tür etkinliklerle daha iyi tanıtmaya çalışıyoruz. Üretilen bu ürünlerin, pazar bulması noktasında gayret sarf etmeye devam edeceğiz.” Dedi.

   AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ise yaptığı konuşmada;” Gürsu’nun evladı olarak burada bulunuyorum. Köyre’nin pekmezi, nerdeği, tahininin tanıtılması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan tahin ve nerdek götürdük. Köyre’nin tahinini çok sevdiler. Kaş Belediye Başkanımız Mutlu Ulutaş’ta Kaş İlçemiz için olağanüstü bir performansla Kaş’a hizmet ediyor. Kendisine projeler için ortaya koyduğu üstün performans, ilçeye verdiği hizmetler nedeniyle kendi adıma ve sizin adınıza teşekkür Ediyorum. Yeni adı Gürsu eski adıyla Köyre Köyümüzün yetiştirdiği, el emeği, göz nuru, alın teri  tahiniyle markalaşmıştır. Bize marka olan Tahini yaptığımız Yömrel Ürünler Etkinlikleriyle daha da ileri götürmek ve çiftçimizin, üreticimizin daha fazla hak ettiği kazancı kazanmasını sağlanak ve köyümüzü en iyi şekilde tanıtmak için başta KaŞ Belediye Başkanımız sayın Mutlu Ulutaş ve köy muhtarımız Eyüp Armutçu’ya ve köylülerize olmak üzere etkinliğimize gelen konuklarımıza çok teşekkür ederim.  Köyümüzün Pekmezi, nerdeği, tahini markalaştırıyoruz ama Yörük kültürümüzü de markalaştırmak, devam ettirmek, gelecek nesillere aktarmak da bizim görevimiz. Bu kültürün özünde sevgi, dostluk, kardeşlik, doğayı sevmek, doğayla birlikte yaşamak var. Bunları da yaşatacağız, korumaya devam edeceğiz.”  Diye konuştu.

   Etkinlik kapsamında vatandaşların katılımıyla yöresel ürünlerle ilgili yarışmalar yapıldı. Yarışmalar sonucunda “Tahin ve Pekmez Yeme” yarışmasında Durmuş Avcı ve Meryem Kolak, “Yoğurt Yeme”de Süleyman Aza birinci oldu. “Yumurta Taşıma”da Vildan Arıcı, “Sandalye Kapmaca”da Hacer Kocakahya ve “Çuval Giyme”de Hakan Şahin birinciliği elde etti. Birincilere ödül, gram altın verildi.

Etkinlik,  Türk Halk Müziğinin ünlü sanatçılarları  Ümmü Erbil ve Ramazan Çelik’in verdiği konserlerle sona erdi.

Etkinliği, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, DSİ 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman da takip etti.