Spor

ENES DOĞAN ELMALl GÜREŞLERİNİN BAŞPEHLİVANl

   672. Elmalı Güreşlerinde Orhan Okulu'yu yenen Enes Doğan başpehlivan oldu.

   Antalya'nın Elmalı İlçesinde  düzenlenen 672. Elmalı Yağlı Güreşlerinde finalde  Enes Doğan Orhan Okulu'yu 7 dakikada yenerek hem Elmalı'nın hem de CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Liginin şampiyonu oldu.

   CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi (YGL) kapsamında gerçekleştirilen Antalya'nın Elmalı İlçesinde İlçe Belediyesi'nin düzenlediği 672. Elmalı Yağlı Güreşleri 6-7-8 Eylül 2024 tarihlerinde yapıldı. 75 Başpehlivanın katıldığı başpehlivanlık güreşlerinde Antalya'nın Muratpaşa Belediyesinin 2 Başpehlivanı Orhan Okulu ile Enes Doğan finalde karşılaştı. Rakibi Orhan Okulu'yu mağlup eden Enes Doğan kazandı. Final güreşinin 7 dakika gibi kısa sürede bitmesi ve Orhan Okulu'nun yorgun rakibi Enes Doğan'a anlaşılmaz bir oyunla kendi oyunuyla yenilmesi güreşsever seyirciler tarafından tepkiyle karşılandı ve güreş sonunda yuhlandılar.

Elmalı Güreşlerinde Başpehlivan olan Enes Doğan ilk turu güreşmeden doğrudan tur atladı. İkinci turda Rıza Yıldırım'ı, üçüncü turda Kürşat Şevki Korkmaz'ı, dördüncü turda Serhat Gökmen'i, beşinci turda çeyrek finalde Erkan Taş'ı, altıncı turda yarı finalde Ali İhsan Batmaz'ı ve Finalde Orhan Okulu'yu yendi.  Orhan Okulu ise ilk turda doğrudan güreşmeden tur atladı. İkinci turda Salih Dorum'u, üçüncü turda Mehmet Yeşil Yeşil'i, dördüncü turda Yunus Emre Yaman'ı beşinci turda çeyrek finalde İsmail Koç'u, Altıncı turda yarı finalde Feyzullah Aktürk'ün doktor kararıyla sakatlık raporu nedeniyle güreşmeden tur atladı. Yarı finalde güreşmeden tur atlayan Orhan Okulu'nun finaldeki rakibi Enes Doğan'ın yarı final güreşinde Ali İhsan Batmaz'la yaptığı sert ve kıran kırana geçen güreşin uzun sürmesi ve puanlamada da sert ve kıran kırana geçmesine rağmen yorulan ve yıpranan iki pehlivanın güreşini kazanan Enes Doğan'ın finalde dinlenmiş ve dinç tercübeli final güreşinin favorisi olan Orhan Okulu'nun 7 dakika gibi kısa sürede anlaşılmaz ve tuhaf bir şekilde yenilmesine güreşsever seyirciler büyük bir tepki göstererek, her iki pehlivanı yuhlandılar.

   Finalde karşı karşıya gelen Enes Doğan ve Orhan Okulu daha önce birçok kez rekabet yaşamışlardı. Elmalı’da daha önce bir kez karşı karşıya gelen iki sporcu arasında 2023 yılında Enes Doğan 3. turda kazanarak 1-0 öne geçmişti. Ancak bu yıl Yağlı Güreş Ligi’nde Aybastı'da çeyrek finalde karşılaşan sporculardan galip gelen isim Orhan Okulu olmuştu, bu kez Okulu 1-0 öne geçmişti.

   Elmalı'da Orhan Okulu'yu yenerek güreşi kazanan Doğan, 2024 sezonunda 5. başpehlivanlık unvanını elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

   Orhan Okulu'yu yenen Enes Doğan CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi Şampiyonu oldu.

   Orhan Okulu ile Enes Doğan'ın final güreşi sonucunda, Enes Doğan’ın galibiyeti Yağlı Güreş Ligi (YGL) şampiyonunu belirledi. Eğer Orhan Okulu galip gelseydi, Ali Gürbüz YGL şampiyonu olacaktı. Ancak Enes’in galibiyeti ile hem başpehlivanlık hem de YGL'de zirveye çıkma başarısı onun oldu.

   Kürsü Sıralaması

Baş Güreşlerin ardından kürsüye çıkan isimler şu şekilde sıralandı:

1. Enes Doğan

2. Orhan Okulu

3. Ali İhsan Batmaz

3. Feyzullah Aktürk

HAKAN ÇETİN 20 MİLYON 777 BİNTL İLE YENİDEN GÜREŞ AĞASl OLDU

Elmalı'nın ağası yeniden Hakan Çetin oldu.CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2024 Sezonu Final Etab'ı 672.Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri için yapılan ağalık ihalesini 20 Milyon 777 Bin TL ile İş Adamı Hakan Çetin kazandı.