Genel

ELMALI MYO'DA DEVİR TESLİM...

    Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevinde devir teslim töreni gerçekleşti. Devir teslim töreninde Doç. Dr. Mükerrem Oral Elmalı Meslek Yüksekokulu müdürlük görevini Doç. Dr. Beytullah Ahmet Balcı’ya devretti.

Elmalı Meslek Yüksekokulunda 18 yıldır çalışan Doç. Dr. Mükerrem Oral 3 yıldır yürütmüş olduğu müdürlük görevini Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesinde görev yapan meslektaşına devretmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Devir teslim törenine akademik ve idari personel katılım sağladı.

Oral müdürlüğü sürecinde, İklim Değişikliklerinin Yayla Seracılığı Üzerine Etkileri Çalıştayı, 5. Geleneksel Elmalı Yayla Seracılığı Paneli, Yüksekokulumuz “E-Bülten" inin yayınlanması, Yüksekokulumuz Bahçe Tarımı- Seracılık - Tarım Makineleri Bölümlerinin Uygulama Alanlarının geliştirilmesi, Lavanta - Kekik - Ada Çayı Uygulama Alanlarının oluşturulması ve bu alanlara arı kovanlarının konulması suretiyle Bal Üretimi Denemelerinin başlatılması gibi Yüksekokulumuza katkı sağlayan birçok faaliyette imza attı.

Öğrencilerimizin akademik gelişiminin yanı sıra düzenlenen teknik geziler ve sektörden kariyer temsilcilerinin katkılarıyla gerçekleştirilen birçok seminerle öğrencilerimizin kişisel gelişimini destekleyen etkinliklerin gerçekleştirilmesine önayak oldu.

Kurumlar arası iş birliğine önem veren Oral madde bağımlılığıyla mücadele, toplumda kadının yeri, kadına şiddetin önlenmesi gibi konularda öğrencilerimizin farkındalık düzeylerini artırmaya yönelik etkinliklere önem verdi. “Üst yönetimin desteğini alarak kararlar alıp adımlar attık, bu anlamda Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Özlenen Özkan hocamıza teşekkür ederim.

Elmalı Meslek Yüksekokulunda 33 akademik, 19 idari personel ile birlikte yürüttüğüm müdürlüğüm döneminde 3 olan doktoralı öğretim elemanı sayımız 11’e yükseldi. Bu durum yüksekokulumuzun akademik çalışmalara da önem verdiğinin bir göstergesidir. Akademik anlamda yüksekokulumuzun kalitesinin arttırılmasına destek olan tüm hocalarıma ve idari personelimize de ayrıca teşekkür ederim.

Elmalı Meslek Yüksekokulu için hayata geçirilebilecek en önemli adım öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek olacaktır. Bu konuda önemli girişimlerde bulunduğumuza ve mesafe kat ettiğimize inanıyorum. Temennim en yakın sürede Elmalı Meslek Yüksekokulunun öğrenci yurduna kavuşmasıdır.” dedi.

Yeni görevine başlayan Doç. Dr. Beytullah Ahmet Balcı, “Doç. Dr. Mükerrem Oral hocama vermiş olduğu emekleri için teşekkür ediyorum, sizlerin bıraktığı emaneti daha iyi yerlere taşımak için çalışacağız. Okulumuza gelen öğrencilerimizi kendi çocuklarımız gibi görüp onlara değer katmayı istiyoruz.

Bu göreve beni layık gören Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan hocama teşekkür ediyorum. Hali hazırda süren kurumlar arası işbirliklerinin sürdürülmesi ve Meslek Yüksek Okulumuzun prestijinin artırılması için özverili bir şekilde hep beraber yolumuza devam edeceğiz.” dedi.