CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kadın Kolları İlçe Başkanımız Necla İnci Bayrak ve İlçe Başkanlarımız ile birlikte önce Elmalı Belediye Başkanımız Halil Öztürk’ü ziyaret ettik ardından Elmalı Düden, Eymür ve Turasan Mahallesi mezrasında yapılması planlanan (GES Projesi )Enerji Depolama Tesisi Bilgilendirme toplantısına katılarak açıklamalarda bulundular.Muhtarlarımızı ve Köylülerimizi dinlediler.

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “bugün burada halkımız tepki koymakta haklılar çünkü burada önemli bir yatırım yapılmak isteniyor, hayvancılık ve tarımı bitirmek isteniyor. Mecliste vekil olduğum dönemden söylemek istiyorum TBMM’sine en az on kez Mera kanunu geçirilmek istenmiştir.

İL BAŞKAN KAMACI: “GIDAMIZ OLMADIĞI ZAMAN ENERJİNİN NE ANLAMI VAR” 

Biz öncelikle doğamızı korumak zorundayız.  Gözümüzün önünde ki mera arazilerimize bunu yapmak zorunda değiliz. Bizim olduğumuz belediyelerimizde temiz enerji,  yenilenebilir enerjiye karşı değiliz. Ama bir usulü var gelip te bunu yapmaya hakkımız yok. Dünya da iki önemli konu var birisi ziraat diğeri enerji, gıdamız olmadığı zaman enerjinin ne anlamı var.  Koca tarım arazilerini hayvancılık yaptığımız alanları öldürüyoruz o zaman taş mı yiyeceğiz biz.

 Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak;  belediye başkanlarımız, ben ve görev alan tüm yöneticilerimiz bu tarım arazilerimize HES, GES yapılmasına bütün kamuoyu olarak karşı olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Bilgilendirme toplantısının ardından;  CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Elmalı Belediye Başkanımız Halil Öztürk, ilçe başkanlarımız Belediye Meclis Üyelerimiz, il ve ilçe başkan yardımcılarımızla ile birlikte açıklamada bulundular.

“KAŞ’IN TANITIMINI YAPMAYA GÖNÜLLÜYÜZ “ “KAŞ’IN TANITIMINI YAPMAYA GÖNÜLLÜYÜZ “

KAMACI, “TARIM ALANLARIMIZI KORUMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR”

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, düden köyünde dinlediğimiz vatandaşlar arasında bir tane dahi GES yapılsın diyen olmadı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Belediye Başkanımızda dahil olmak üzere ilçe başkanlarımız, Düden, Eymür ve Turasan  Mahallesi Muhtarlarımızla birlikte 3 köyün mera alanlarına, tarım alanlarına GES projesi yapılmasına şiddetle karşıyız. Geleceğin en büyük stratejik maddesi besindir. Besini çıkarmak için tarım alanlarına ihtiyacımız var bu alanları korumak bizim görevimizdir, vatandaşlarımızın görevidir. Burayı sonuna kadar koruyup kollamak bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak namus borcumuzdur. Bunu gerçekleştireceğiz. Bu konu da direnen tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim.

ÖZTÜRK: “GES PROJESİNİ ENGELLEMEK İÇİN

HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAĞIZ”

Elmalı Belediye Başkanımız Halil Öztürk ise konuşmasında burada yapılması planlanan projeye şiddetle karşı çıkıyoruz.  Tarım ve hayvancılığın yapıldığı çok değerli bir arazide bu projeye Elmalı belediyesi olarak kanunlar çerçevesinde izin vermeyeceğiz,  halkımızda vermeyecek bizim en büyük destekçimiz halkımız. Onlar burada halkın karşısında halkın olan toprağı kiralayarak burada GES projesini engellemek için her türlü tedbiri alacağız. Bizler GES’e karşı değiliz bizler, yatırıma karşı değiliz, bizler tarım arazilerinde bu projeyi istemiyoruz. Elmalı’da tüm siyasilerle, ilçe başkanlarımızla, halkımızla birlikte direneceğiz ve yaptırmayacağız.

Editör: ADEM AYDIN