Genel

EĞİRDİR'DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

   Isparta'nın Eğirdir ilçesinde İlköğretim Haftası etkinlikleri çerçevesinde kutlama programı tertiplendi. 

Kale Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Savran, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu gerçekleştirdi. Armutoğlu, "Yeni bir eğitim-öğretim yılına adım attığımız bu hafta, Cumhuriyetimizin 100. yılında gurur dolu bir başlangıç için buradayız. Bizler hepimiz dünün çocukları, bugünün büyükleriyiz. Şu an ülkemizin pek çok okulunda, bahçe merdivenleri önünde titreyen ellerinde eğitim şiirleri okuyan çocuklarımızın heyecanını paylaşıyoruz. Sınıflarında ışıldayan gözlerinde geleceği taşıyan çocuklarımızla umudu yeşertiyoruz. Dalgalanan bayrakların koruyucusu olmanın omuzlarımıza yüklediği sorumluluk ve verdiği güçle görevlerimizi sürdürüyoruz. Milletimizin varlığının, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartının; tarihine, milletine, bayrağına, vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğine inanıyoruz. Bu sebeple öğretmenler ve eğitim yöneticileri olarak en temel amacımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli bir eğitim almalarıdır. Cehaletle savaş, daimi mücadelemizdir. Kalemin kılıçtan keskin olduğuna olan inancımızla, gücümüz eğitimdir" dedi. 

Eğirdir'de 4500'ü aşkın öğrenci ve yaklaşık 450 eğitim çalışanından aldıkları güçle, başarıyı kalıcı hale getirmek, her zaman her yerde ve her şartta daha iyiye ulaşmak, bilimsel ve teknik gelişmeleri özümseyip bunları eğitime uygulamak için çabaladıklarını aktaran Armutoğlu, "Umudumuz evlatlarımızı; zamana ve geleceğe yön veren, değerlerine sahip çıkan, bu ülkenin ihtiyacı olan nesiller olarak yetiştirmek için çalışıyoruz. 2023- 2024 eğitim- öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize ve milletimize hayırlı olmasını; bugünkü sevincimizin tüm eğitim-öğretim yılı boyunca sürmesini diliyorum. Başöğretmen'in şiarı ile 'Yerinde duran, geriye gidiyor demektir. İleri, daima ileri'" diye konuştu. 

Şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri ile sona eren program sonrasında Kaymakam Adem Çelik ve protokol üyeleri Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu'nu ziyaret etti. Kaymakam Adem Çelik ve beraberindekiler öğrencilerle sohbet etti.