Rusya'nın Klintsı şehrinden gelen heyet Antalya'nın Demre ilçesinde bir hafta boyunca kent turu yapıp, tarihi yerleri gezdi ve çeşitli etkinliklere katıldı.
 
Ankara’da bir sukiasta kurban giden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un eşi Marina Karlov ve Demre’nin Kardeş şehri olan Andrey Karlov’un doğum yeri olan Rusya’nın Klintsi şehrinden gelen heyet, bir hafta boyunca Demre’ye renk kattı. Karlov’un eşi, Marina Karlov bir yüreğim artık Demre’de. Kısa sürede yine Demre’ye geleceğim dedi.

   Büyükelçi Andrey Karlov’un eşi Marina Korlov, Klintsi Şehir İdaresi Başkanı Oleg Pavloviç, Klintsi Şehir İdaresi Başkan Yardımcısı Ludmila Dmitriyevna Lubskaya, 6 öğretmen ve 50 öğrenci bir hafta Demre’de kaldı. Konuk heyet, Andrey Karlov Caddesi ve rölyefinin açılışına katıldı. Bir hafta boyunca Aziz Nicolaus Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti, Likya Uygarlıkları Müzesi, Andriake Antik Kenti’ni gezdi. Kekova’ yat turuna çıkarak Üçağız Mahallesi, Batık Kent ve Simena Antik Kenti’ni gezdi. Bir gün Kaş turu yaptı. Konuk heyet ve Demrelilerin katıldığı, Demre Kapalı Spor Salonu’nda bir dostluk şöleni düzenlendi. Şölene Demre Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Klintsi Şehir İdaresi Başkanı Oleg Palvloviç,  Büyükelçi Karlov’un eşi Marina Karlov ve iki şehrin yötecileri, öğretmenr, öğrenciler ve Demrelilar katıldı Şölende, Demreli öğrencilerle, Rus öğrenciler birer voleybol ve basketbol dostluk maçı yaptı. Voleybol maçı 1-1 berabere bitti. Klintsi Şehir İdaresi Başkanı Oleg Pavloviç’in de yer aldığı basketbol maçı da 20-20 berabere sona erdi. Şölende, Kemer İlçesi’nden gelen Rus Sanat ve Kültür Derneği Foklör Ekibi ve Rus öğrenciler, Rus halk oyunları oynadı. Demre Anadolu Lisesi Foklör Ekibi, Antalya yöresi halk oyunlarından oluşan bir gösteri yaptı. Rus ve Türk bayrakları taşıyan izleyiciler, gösterileri alkışladı.

   Şölende bir konuşma yapan Büyükelçi Andrey  Karlov’un eşi Marina Karlov yaptığı konuşmada” Yüreğimin bir parçası artık Demre’de. Eşimin adı sonsuza dek burada yaşayacak. İlk olarak oğlum, gelinim ve iki torunumla en kısa sürede Demre’ye tekrar geleceğim. Uzun vadeli amacım, eşim adına kurulan Andrey Karlov Vakfı olarak Demre’de bir üniversite kurmak olacak. Klintsi ile Demre arasında başlayan bu dostluk ve kardeşlik ilişkisi, önce iki yüce millet ve iki dost olan Türkiye – Rusya dostluğuna ve dünya barışına katkı sağlayacak. Dostluğunuza teşekkür ediyorum” dedi.

  Rusya’nın Klintsi Şehri Şehir İdaresi Başkanı Oleg Pavloviç de yaptığı konuşmada” Öncelikle sizleri 7-8-9 Mayıs’ta kutlayacağımız Klintsi’nin kurtuluş bayramına sizleri davet ediyorum. İki şehir arasındaki kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için ortak çaba göstermeliyiz. Özellikle, öğrencilerimiz karşılıklı olarak birbirini ziyaret etmeli. Birbirini, karşılıklı olarak kültürlerimiz  tanımalı. Bu ilişki büyük bir dostluğa dönüşmeli”diye konuştu.
  
Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ise yaptığı konuşmada”Sizleri burada ikinci kez ağırlamaktan çok mutluyuz. Tekrar saygıyla andığım Büyükelçi Andrey Karlov, Demre’de sonsuza dek yaşayacak. İki şehri, Türkiye ve Rusya’yı birbirine bağlayan en büyük kişi olarak gelecek kuşaklara taşınacak. En kısa sürede Demre olarak, kardeş şehrimiz Klintsi’yi ziyaret edeceğiz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim