Genel

CHP’Lİ AV. CAVİT ARI; TIR VE KAMYONCU ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKILMIYOR.

     Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; özellikle ağır tonajlı tır ve kamyon şoförlerinin parklanma ve bekleme-dinlenme alanları ihtiyacını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na vermiş olduğu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

AĞIR TONAJLI TIR VE KAMYONLAR İÇİN ŞEHİRLERARASI YOL GÜZERGÂHLARIN DA DİNLENME TESİSİ YETERLİ DEĞIL

Av. Cavit Arı TBMM’ye vermiş olduğu önergesinde;  “Karayolu yük taşımacılığının Türkiye'de ulaşım sistemleri kullanımındaki payı oldukça büyüktür. Karayolu yük taşımacılığının gittikçe büyümesi, beraberinde bazı sorunları da getirmiştir. Özellikle çalışanlar ve araç sahipleri açısından parklanma ve bekleme-dinlenme alanları ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Kamyoncular Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın raporuna göre, şehirlerarası yol güzergâhların da yeterince dinlenme tesisi bulunmadığı ifade edilmektedir” dedi.

BAZI TESİSLER AĞIR TONAJLI ARAÇLARI TESİSLERE ALMIYOR.

Av. Cavit Arı; “Özellikle günümüzdeki ekonomik şartlardaki olumsuzluklar nedeniyle birçok ağır vasıta şoförü tek olarak yola çıkmak zorunda bırakılmaktadır. Bu nedenle dinlenme tesisine ihtiyaç artmaktadır. Bununla birlikte bazı tesisler ağır tonajlı araçları tesislere almadığı belirtilmektedir. Bu durumda araç sürücüleri parklanma imkânı bulamadığı için yeterli dinlenme sürelerine uymakta zorlanmaktadırlar.

Belirli yerlerde Tır parkları yapılması, ağır tonajlı araçlara altyapısı uygun tesislerin izin vermesinin sağlanması, yeni yapılacak tesislerde ağır tonaj araç girişi şartlarının sağlanması sorunun çözümü açısından faydalı olacaktır. İhtiyacı karşılayacak Tır-Kamyon parklanma alanlarının yapılması zorunlu bir konudur” diyerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na,vermiş olduğu önergeyle;

Belirli yerlerde Tır parkları yapılması, ağır tonajlı araçlara altyapısı uygun tesislerin izin vermesinin sağlanması, yeni yapılacak tesislerde ağır tonaj araç girişi şartlarının sağlanması sorunun çözümü açısından faydalı olacaktır. İhtiyacı karşılayacak Tır-Kamyon parklanma alanlarının yapılması hususu hakkında çalışmanız var mıdır” diye sordu.