Genel

CHP’Lİ AV. CAVİT ARI; İKTİDAR FİNİKE’YE ZARAR VERİYOR.

      Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI;Antalya'nın Finike ilçesi Kale Mahallesi'nde eski taş ocağı olarak bilinen 8 bin 387 metrekarelik alanla ilgili, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından afetlerde görev alan personellerin eğitim faaliyetleri amacıyla Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesis olarak kullanılmak üzere proje hazırlandığı ifade edilen,toplam 100 odalı olacağı belirtilen tesiste, hamam ve sauna, fitnes salonu, açık büfe restoran, helikopter pisti, iskele, basketbol sahası ve sosyal bahçe gibi ünitelerin yapılacağı projeyi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

EĞİTİM MERKEZİ VE SOSYAL TESİS BAHANE, AMAÇ OTEL YAPMAK

Av. Cavit ARI, vermiş olduğu soru önergesinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya; “Antalya'nın Finike ilçesi Kale Mahallesi'nde eski taş ocağı olarak bilinen 8 bin 387 metrekarelik alanla ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından afetlerde görev alan personellerin eğitim faaliyetleri amacıyla Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesis olarak kullanılmak üzere proje hazırlandığı ifade edilmektedir.Toplam 100 odalı olacağı belirtilen tesiste, hamam ve sauna, fitnes salonu, açık büfe restoran, helikopter pisti, iskele, basketbol sahası ve sosyal bahçe gibi ünitelerin yapılacağı ifade edilmektedir.

AFAD’ın proje için seçtiği arazinin, daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bölgede kurmak istediği Geleneksel Sporlar Köyü ve Binicilik ve Okçuluk gibi sporları içeren etkinliklerin yer alacağı bölgededir. Finike ilçemizde bir metrekare düz alanı olmayan Milli Emlak ve Orman Bakanlığı’na ait toplamda 90 bin metrekare alan bu projenin yapılacağı taşınmazın hemen üzerinde bulunmaktadır.

Bu iki projeyi birlikte düşünüp değerlendirdiğimizde ismi Geleneksel Sporlar Köyü ve Atçılık ve Okçuluk Sporu olarak geçen bir projeye 60 adet villa projesini hesaba kattığımızda ortaya Finike’nin en güzel alanının kamu gücüyle el konulacağını ve sözde resmi gerekçelerle bir tatil köyü planlandığını görmekteyiz.

AFAD'A TAHSİS EDİLMESİ İÇİN GÖNDERİLEN YAZIYA FİNİKE BELEDİYESİ’NDEN RET!

Av. Cavit Arı soru önergesinde; “8 bin 292 metrekaresi hazineye kalan, 94 metrekaresi Finike Belediyesi'ne ait olan alanla ilgili de belediyeye, alanının AFAD'a tahsis edilmesi için yazı gönderilmiş, ancak belediye sosyal tesis alanına kanunen tahsis yapamayacağını belirterek ret cevabı göndermiştir.

 Tekrar belediyeye gelen son yazıda ise eğitim alanı olarak değiştirilen projeyle ilgili belediyeden tahsis talebi yinelenmiştir.

AKP iktidarı Finike’yi mahvetmek, yok etmek için her türlü girişimde bulunuyor. Finike’yi iktidardan korumak ve kurtarmak için uğraşmak ve mücadele etmek zorundayız. Finike halkı, hakkını korumalı, Finike’ye sahip çıkmalıdır.

Önce çevre yolu bahanesi ile Finike’nin içerisinden geçecek yol nedeniyle Güney - Kuzey Finike olarak ikiye ayrılmasını, 7 km bir güzergâhta birinci sınıf tarım topraklarının ve 25 bin portakal ağacının kesilmesi girişimi vardı. Halkımız sahip çıktı, Finike’yi kurtardık.

Geçen yıl bir rant girişimi ile Finike’nin en güzel ve en özel tepesini ve yamacını Geleneksel Spor Köyü, bir metrekare düz alanı olmayan taşlık, kayalık alanda Atçılık ve Okçuluk adıyla 60 villalık tatil köyü girişimi vardı. Belediyemiz mücadele verdi, yapı kararı ile iptal edildi.

Şimdi de Finike’nin Demre, Kaş, Fethiye istikametine giden çevre yoluna cephe olan bir parsele otel yapılmak isteniyor. Eğitim alanı ve tesisi adıyla havuz, fitnes salonu, hamam, sauna, mini futbol sahası, basketbol sahası bulunan 100 odalı denize sıfır denecek bir otel yapılmak isteniyor” dedi.

FİNİKE’NİN EN DEĞERLİ ALANI İKTİDARIN GÜCÜ İLE ALINMAYA ÇALIŞILMAKTADIR.

Av. Cavit Arı; “Kısacası Finike’nin en değerli alanı iktidarın gücü ile Finike halkından koparılmaya çalışılmaktadır

Üzüntü veren bir noktada, ilçenin kamuyu temsil eden yöneticileri, sözde ilçeye yatırım gelecek bahanesiyle kamu baskısı yapmaya çalışmaktadır.

 Bu proje bir yatırım gibi gösterilerek masum bir görüntüye saklanamaz. Deprem bölgesinde halkın barınacak evinin olmadığı, deprem bahanesiyle vergilerin toplandığı bir dönemde bu proje deniz kenarına tatil beldesi yapma ve halktan koparma projesidir. Finike halkımız haklarını koruyacak, savunacaktır.” Diye sorarak aşağıdaki soruları Bakan Yerlikaya’ya sordu;

• 11 ilde deprem yaraları sarılmadan, insanlar açıktayken Finike taş ocağı mevkiinde AFAD’ın, Afet Eğitim Alanı adıyla, 350 milyonluk proje ile 100 yataklı otel ve tatil kampı yapılması acil ihtiyaç mıdır?

• Bugüne kadar böyle otel tarzı bir eğitim tesisinin olmaması Afad çalışanlarının yeterli eğitim almasına engel olmuş mudur?

• Bu şekilde bir otel-eğitim tesisinin yapılması Afad faaliyetlerine etkisi olacak mıdır?

• Resmi bir kurum binasının yapılması, o ilçeye özel bir yatırım anlamına gelir mi?