Genel

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CUMHURİYETİN 101. YILI’NA ÖZEL SERGİ

     101 Sanatçı ve 101 Eser Sergisi sanatseverlerle buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 101. Yılına özel düzenlenen “Cumhuriyetin 101. Yılında 101 Sanatçı ve 101 Eser” başlıklı uluslararası karma sergi, Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Resim, seramik, heykel ve farklı tekniklerde hazırlanan eserlerin yer aldığı sergi, 31 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 101. yılı kutlamaları çerçevesinde çeşitli etkinliklerle Cumhuriyet coşkusunu tüm kente yaymayı hedefliyor. Bu kapsamda, Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ndekuratörlüğünü Vildan Özsoy ve Begüm Berber’un yaptığı, Yeşim Ertan’ın organizasyonunu üstlendiği “Cumhuriyetin 101. Yılında 101 Sanatçı ve 101 Eser” başlıklı uluslararası karma sergi açıldı. Sergide, 101 sanatçının resim, seramik, heykel, ebru, dijital baskı, dokuma, görsel sanatlar ve mozaik gibi farklı disiplinlerdeki eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca, merhum ressam Fikret Otyam'ın bir eseri de sanatçıya saygı kapsamında sergileniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sanata ve sanatçılara desteğiyle taçlanan bu özel sergi, Cumhuriyetin 101. yılını sanatla kutlamak isteyen herkesi 31 Ekim’e kadar Karaalioğlu Parkı içinde yer alan Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde bekliyor.

"SANATLA CUMHURİYET DEĞERLERİNİ KORUYORUZ"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı İsmail Oskay, sergiye olan ilginin her geçen yıl arttığını belirtti. Oskay, “Geçen yıl başlattığımız sergilerimiz büyük ilgi uyandırdı, bu yıl da ‘101 Sanatçı, 101 Eser’ başlığı altında sergimizi tekrar hayata geçirdik. Sergide, Cumhuriyet’e, kadına ve Antalya’ya sahip çıkan eserler dikkat çekiyor. Cumhuriyetin değerlerini koruyan ve geleceğe taşıyan bir sanat etkinliği oldu” diye konuştu.

BAŞKAN BÖCEK’İN KİTABINDAN ESİNLENDİM

5 yıldır Antalya’da yaşayan İranlı sanatçı ShabnamMajd, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in “Ben Bu Şehre Aşığım” isimli kitabından esinlendiğini dile getirdi. Majd, “Ben de Antalya’ya duyduğum sevgiyi resmime yansıttım. Sokak köpekleri, kuşlar, kediler, Antalya’daki tarihi eserler ve Konyaaltı Sahili resmimde yer alıyor” dedi.

OTYAM’DAN BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Merhum ressam Fikret Otyam’ın eşi İç Mimar Filiz Otyamsergide yer alan dokuma halısı hakkında bilgi verdi.Otyam, “Uzun yıllar dokuma işleri yaptım ve eserlerim birçok sergide yer aldı. Yurt dışında da Türkiye’yi temsil ettim. Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmasını çok takdir ediyorum. Başkanımıza da sanata ve sanatçıya verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.